Издвајамо Србија

ДРЖАВНА ТАЈНА: Постоји и друга верзија Ђинђићевог убиства!

Фото: Јутјуб

У извештају се доводи у сумњу правац из кога је дошао метак и његов калибар из званичне верзије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Експрес је дошао у посед извештаја који носи назив “Судскомедицинска и судскобалистичка експертиза КИ. бр.02/03”. који је наводно сачињен по налогу Бориса Тадића. Извештај је заведен као државна тајна, а у њему се доводи у сумњу правац из кога је дошао метак и његов калибар из званичне верзије…

“Смрт је насилна и наступила је услед разорења срца, плућа, јетре, желуца и слезине дејством испаљеног пројектила из ручног ватреног оружја и следственог крварења.” Ово је медицинско објашњење убиства Зорана Ђинђића. Већина извештаја патолога о убиствима почиње овом или сличном реченицом. Али ово није тек неко убиство. Ово је било убиство председника Владе Републике Србије. Многи ће рећи да је тим убиством прекинут пут Србије ка нормалном и развијеном европском друштву. То није далеко од истине. Тешко да је неки случај изазвао толико пажње и контроверзи као случај убиства Зорана Ђинђића. Много је теорија било о овом злочину. Једна је била званична и она је преточена у судску пресуду.

Незваничних је било много више. Од оних који су имали каквог таквог утемељења у науци, чињеницама и здравом разуму до оних које мање или више нису. Српско јавно мњење, које је на цивилизацијској лествици еволуирало од “да комшији цркне крава до нек цркне комшија”, веома је лако прихватило разне теорије завере. Чинило се што је невероватнија теорија била, лакше је прихватана. Од леденог метка који се топи у телу, преко разних врста пушака, калибара убица који су стигли од Занзибара до Хрватске и Америке, Албаније…. Стручна јавност их је углавном схватала и објашњавала као немуште покушаје одбране окривљених да скрену тему и некако одврате фокус са њихов брањеника. И то је углавном било тачно.

Кажу да је дрво најлакше сакрити у шуми. Тако је у мору ових научнофантастичних перформанса српска јавност прошле недеље сазнала за још једну експертизу коју је, према тврдњама дневног листа Српски телеграф, сачинила независна државна комисија чије је формирање наложио тадашњи председник Србије Борис Тадић.

Њене налаз наводно се разликовао од налаза званичне верзије, коју су на основу прикупљених доказа у великој мери израдили покојни Душан Дуњић и Милан Куњадић, уз додатну експертизу Института у Визбадену. С друге стране, Експрес је дошао у посед једног извештаја који носи назив “Судскомедицинска и судскобалистичка експертиза КИ. бр.02/03”. Извештај је наводно сачињен по налогу тадашњег председника Бориса Тадића, а задатак је добила комисија коју су чинили и неки експерти претходно ангажовани у сличним комисијама, формираним на захтев државног врха. Извештај је заведен као државна тајна, а његово постојање потврдио нам је и један од људи укључених у процес његовог настајања.

Покушали смо да дођемо и бившег председника Србије Бориса Тадића, сада лидера СДС-а, али он није одговарао на наше позиве, а ни на поруке, ако је упознат са садржајем питања…

Извор:експрес.нет