Занимљивости Издвајамо

ДУГО СКРИВАНА ТАЈНА: Нострадамус предвидео откриће сателита “Црни витез” у Земљиној орбити, старог 13.000 година

Постоји изјава која се приписује славном француском пророку Нострадамусу и гласи: „Човечанство ће открити објекте у свемиру послате од стране посматрача.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Годинама је сателит Црни витез проузроковао огромне дебате између људи на друштвеним мрежама, блоговима и интернет страницама.

Верује се да постоји објекат по имену Црни витез који се налази у поларној орбити око наше планете.

Док многи верују – и вероватно су у праву – да је Црни витез само продукт свемира, други су убеђени да је у питању ванземаљска сонда која орбитира око Земље већ најмање 13.000 година.

Интересантно је да су пре више од педесет година стручњаци у САД-у мислили да је сателит Црни витез руски шпијунски сателит. Прича о овом објекту се чак може пратити у назад све до 1940-их година када је Ст. Лоуис Диспатцх писао о томе, а касније је и Тхе Сан Францисцо Еxаминер објавио чланак о „сателиту“ 2. маја 1954. године.

Штавише, Тиме Магазине је такође писао о њему у чланку седмог марта 1960. године, где пише:

„Пре три недеље, наслови су најавили да је САД детектовала мистериозни „тамни“ сателит који лебди изнад на регуларној орбити. То је проузроковало нервозне хипотезе да би то могао бити сателит за надгледање који су лансирали Руси, што је довело до нелагодног осећаја да САД не зна шта им се дешава над главом. Департман за одбрану је, пак, с поносом најавио да је сателит идентификован и да је у питању део свемирске рушевине која припада залуталом сателиту Аир Форце Еxаминер.

Прича се наставља уз помоћ чланка објављеног 23. августа 1954. године када је технолошки часопис разбеснео Пентагон који је покушавао да затаји ту информацију.

У чланку је писало: „Страх Пентагона због посматрања два претходно непосматрана сателита који орбитирају око Земље је нестао идентификовањем тих сателита као природних а не вештачких. Доктор Линколн ЛаПаз, стручњак за ванземаљска тела са Универзитета у Њу Мексику је предводио овај пројекат.“

„Један сателит орбитира на раздаљини од око 400 миља док је друга путања удаљена 600 миља од Земље. Пентагон је аутоматски помислио да су Руси победили САД у истраживањима свемира.“

А сада се појавила реченица на интернету коју је наводно изрекао Нострадамус.

Француски пророк је наводно изјавио: „Човечанство ће открити објекте у свемиру послате од стране посматрача.“

Али зашто су људи убеђени да је говорио о Црном витезу?

Верује се да је неко заправо декодирао поруку која долази од Црног витеза. Декодирана серија сигнала са наводно ванземаљског сателита је протумачена као звездана мапа центрирана на Епсилон Боотес Стар систему и да је Црни витез потекао из тог система пре 13 000 година.

Порука коју Црни витез наводно преноси гласи:

ПОЧНИ ОВДЕ.

НАШ ДОМ ЈЕ ЕПСИЛОН БООТИС.

ТО ЈЕ ДУПЛА ЗВЕЗДА.

МИ ЖИВИМО НА ШЕСТОЈ ПЛАНЕТИ ОД СЕДАМ – ПРОВЕРИ, ШЕСТОЈ ОД СЕДАМ –

БРОЈЕЋИ У СМЕРУ ОД СУНЦА

КОЈЕ ЈЕ ВЕЋЕ ОД ДВА.

НАША ШЕСТА ПЛАНЕТА ИМА ЈЕДАН МЕСЕЦ,

НАША ЧЕТВРТА ПЛАНЕТА ИМА ТРИ,

НАША ПРВА И ТРЕЋА ПЛАНЕТА СВАКА ИМА ПО ЈЕДАН.

НАША СОНДА ЈЕ У ОРБИТИ ВАШЕГ МЕСЕЦА

ОВО АЖУРИРА ПОЗИЦИЈУ АРКТУРУСА ПРИКАЗАНУ НА НАШОЈ МАПИ.

Ово јесте занимљива изјава али њену тачност и провереност није могуће потврдити. Изјава је пронађена на АЗ QУОТЕС интернет страници али оригинални текст који је Нострадамус написао још није виђен.

Многи, пак, верују да нека велика мистерија иза Црног витеза не постоји, већ да је објекат само део свемирске рушевине који случајно плута око наше планете.

Како наводи Марина Редпат из Армаг планетаријума и Џејмс Оберг, фотографије такозваног Црни витез сателита су заправо фотографије термалног ћебета чији губитак је потврђен током активности ван свемирске летелице.

Редпат је чак написала:

„Црни витез је кластер потпуно неповезаних прича, извештаја о необичним научним посматрањима, аутора који промовишу нереалне идеје, поверљивих шпијунских сателита и фотографија људи са преопширним тумачењем.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс