Регион

ГЛАДНО ДЕТЕ ДИГЛО РЕГИОН НА НОГЕ: Дечак дошао у продавницу и молио људе да му купе хлеба!

Кад се у недељу увече на друштвеним мрежама проширила фотографија малог гладног дечака који је дошао у један супермаркет у Дубровнику и молио пролазнике да му купе хлеба, пола града се дигло на ноге и пошло у потрагу за њим.

Једна Дубровчанка купила је малом храну и фотографисала га, па посавила слику на интернет, а онда је почела драма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зашто је дете гладно, зашто је само у осам увече у супермаркету, да ли уопште има породицу – узбуњени Дубровчани изашли су на улице да га траже, али нису имали среће. Узбунили су и полицију, чија је потрага била успешна – нашли су малог код куће с родитељима.

Полиција неће да детаљише, него каже да ће по службеној дужности обавестити Центар за социјални рад о овом догађању, а социјални радници ће изаћи на терен да утврде у каквим условима дечак живи и да ли је и пре лутао без надзора родитеља.

Незванично се сазнаје да дете живи у близини трговачког центра, који му је „подручје игре“, али је нејасно зашто је и колико дуго био без надзора одрасле особе. Грађани су преко друштвених мрежа понудили и помоћ породици чије је дијете наводно гладно, али мораће да сачекају процену социјалних радника.

Извор: Kurir.rs
Фото: Pixabay