Издвајамо Свет

ХАРАДИНАЈ ЛИКУЈЕ НАКОН ПУШТАЊА: Ево шта је написао на Фејсбуку…

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај захвалио је грађанима на подршци коју је добијао претходних дана и додао да је више него икада убеђен да није било узалуд радити за своју земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Драги грађани, претходних дана ваши гласови и достојанство са свих крајева света учинили су ме поносним. Сада сам више него икада убеђен да није било узалуд радити за своју земљу“, навео је Харадинај на Фејсбуку

На данашњој седници Судског већа у Колмару одлучено је да Харадинај буде пуштен из притвора, али му је забрањено да напушта Француску до одлуке Суда о захтеву Србије за изручење.

Француски суд у Колмару је Харадинаја пустио уз кауцију, одузео му пасош и наложио да се два пута седмично јавља надлежној полицијској управи.

Србија је пре два дана послала Француској захтев за изручење Харадинаја, а данас је проследила и допуну захтева са пратећом документацијом и новим доказима.

Србија Харадинаја тражи за злочине над цивилним становништвом у току 1999. године за које му се није судило у Хагу.

Влада Србије одржаће сутра хитну седницу о одлуци Суда у Француској да бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја пусти да на слободи чека на одлуку о захтеву Србије за његово изручење.

 

Извор: rs.sputniknews.com