Регион

ХРВАТИ ПРОЛУПАЛИ: Чудно им што ће Србија увек бранити Србе у Хрватској!

Хрватско министарство спољних послова осудило данас изјаву Владимира Божовића да ће „матична земља увек бранити Србе у Хрватској“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватско министарство спољних и европских послова осудило је данас изјаву Владимира Божовића, изасланика српског премијера Александра Вучића на пријему Српског националног већа у Загребу поводом Божића који је поручио Србима у Хрватској да ће их матична земља увек бранити.

Божовић је, такође, казао да трагичну прошлост није могуће избрисати.

– У свом говору на пријему СНВ-а у Новинарском дому, Владимир Божовић, изасланик председника Владе Републике Србије, користио је исте тезе као и Слободан Милошевић, посебно кад је говорио о наводној угрожености Срба у Хрватској и намери Србије да их „брани свим расположивим средствима – саопштило је хрватско министарство спољних послова.

У саопштењу се наводи да је „такав дискурс вредан сваке осуде“, као и да је то министар спољних и европских послова Давор Иво Штир лично пренео Божовићу на пријему у Новинарском дому.

– Као што је у свом обраћању данас на пријему СНВ-а нагласио председник Владе Андреј Пленковић, Хрватска је након праведног одбрамбеног рата у којем је била жртва великосрпске агресије остварила слободу и независност те даље жели градити друштво на темељу највиших демократских вредности и на поштовању људских и мањинских права – саопштило је хрватско министарство спољних и европских послова

Владимир Божовић је нагласио да не види ништа спорно у својој изјави.

– Ја сам само поновио оно што је премијер Вучић више пута истицао да се надамо да никада више неће бити Јасеновца, Олује, убијања и прогона и хрватски премијер је после мене рекао да ће ова влада покренути 2017. најшири могући друштвени дијалог о прошлости и тежиће ка најширем могућем друштвеном консензусу – нагласио је Божовић.

 

Извор: Tanjug