Србија

Ивицина рачуница: Вучић плус Дачић је добитна комбинација

Владајућа већина треба да има кандидата за председника Србије, који ће да победи у првом кругу, а уколико Српска напредна странка то не подржи, кандидат Социјалистичке партије ћу бити ја, рекао је данас лидер СПС и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић је на ТВ Пинк рекао да чека да се лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић врати из Давоса са Светског економског форума да се договоре да ли ће имати заједничког кандидата на председничким изборима.

– Вучић плус Дачић је добитна комбинација. Уколико СНС то неће, кандидат СПС ћу бити ја – казао је лидер социјалиста.

Дачић је навео и да му није јасна кандидатура Вука Јеремића, јер би за њега требало да гласају бивши гласачи ДОС, а политика коју је он водио у време када је председник Србије био Борис Тадић није била баш у складу са политиком ДОС-а.

Он је рекао и да је Тадић “оставио све” што се сада дешава са Косовом.

– (Ангела) Меркелова је лично признала мени и Вучићу да ју је бивша власт у Србији преварила, а сада за све криве мене и премијера Србије и криве нас за то што се преговори воде у Бриселу – рекао је Дачић.

О кандидатури Заштитника грађана Саше Јанковића за председника, Дачић је казао да је апсолутно ненормално да он и даље обавља функцију заштитника грађана, јер то није политичка, већ независна функција са које треба да се контролишу политичари.

Он је од самог почетка, а то није ни крио био наклоњен ДС и за мене то није изненађење – рекао је Дачић.

Коментаришући изјаву шефа посланичке групе ДС Горана Цхирића да је Дачић уплашен због осипања бирачког тела јер седи у “катастрофалној влади која је срозала животни стандард”, Дачић је упитао по ком основу је онда он специјални саветник директора “Поште Србије”.

– По ком основу је Цхирић специјални саветник директора ”Поште Србије”, има 190.000 динара плату и користи службени аутомобил 24 сата – упитао је Дачић.

Он је рекао и да Цхирић има дупло већу плату од њега, а њему држи предавање.

– Ако си опозиционар изађи из тога. Немој да седиш у државном предузећу. Има дупло већу плату од мене, он је у јавном предузећу и мени држи предавање. Хајде да се заменимо – казао је Дачић.

Извор: Telegraf.rs/Tanjug