Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА: Ако Албанци опет нападну, Војска Србије да заузме север Косова!

Ако Албанци поново изазову насиље на Косову И Метохији или покушају ново етничко чишћење, Србија би истог часа морала да одговори заузимањем севера Косова

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То истиче војно-политички коментатор Мирослав Лазански, који каже да не намерава да позива на ратове. Он међутим каже да би у том случају Војска Србије тенковима и бројним наоружањем требала да дође до Ибра и поврати тај део јужне српске покрајине!

Србија не сме да понови грешке од 17. марта 2004. године и неззаконитог проглашења такозване независности Косова, фебруара 2008. године.

– Ако поново дође до насилних акција Албанаца, морамо заштитити Србе на северу Косова, не можемо седети скрштених руку! Током мартовског погрома 2004. НАТО трупе КФОР потпуно су се повукле. Могли смо тада тенковима да дођемо до Ибра и поставимо ту границу, бар тај део територије да задржимо.

Лазански је додао и то да су Албанци спремни да ратују за Косово, а ми не! То је разлика. Он је додао И то да је веома важно што је премијер Вучић рекао да никад неће дозволити да се Србима понове “Бљесак” и “Олуја”, што сматра потпуно исправним.

Међутим професор са Факултета безбедности Зоран Драгишић не дели мишљење Лазанског јер сматра да би упад на Косово од стране наше војске изазвао оштру реакцију међународне заједнице.

– Оно што се толерише Албанцима, никад се не толерише нама. Сигурно би дошло до реакције НАТО, САД, Немачке и осталих, а вероватно и војне, јер би то тумачили као удар на снаге КФОР. Једино ако би Албанци спровели план о етничком чишћењу Срба са севера Космета, такозвану “Олују2”, улазак наше војске био би изнуђен, али једини могућ потез – напомиње Драгишић и додаје да би одговор Запада био језивији него 1999. године.

Извор:srbijadanas.com/Информер.рс