Занимљивости Издвајамо

НАЈЈАЧИ СРБИН ИКАДА! ГИДРА ЈЕ БИО ЈАЧИ ОД НАЈЈАЧЕГ: Шварценегер није издржао ГИДРИН ТРЕНИНГ и изгубио је ОПКЛАДУ!

Опкладили су се и почели… Гидра је без проблема издржао Арнолдов тренинг, а онда је на ред дошао његов.
За Миодрага Стојановића Гидру су причали да је најјачи Југословен. Био је боксер, кик-боксер, ММА борац. Ушао је у Гинисову књигу рекорда по највећем броју трбушних склекова, а урадио их је тачно 50 за десет секунди!Миодраг Стојановић Гидра, пре одласка на привремени рад у САД ретко је имао осмех на лицу, једва да би и најближима процедио: добар дан. Вечито на опрезу, трагови сурових борби за место под сунцем на, већ тада, усијаном београдском асфалту. Једино што у то доба још није владао говор пиштоља, бомби, експлозива подметнутог под аутомобил…

– Све што сам постигао у животу могу да захвалим великом раду и крвавом зноју – говорио је један од најиздржљивијих људи на планети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је дошао у ЛА почео је да тренира је са Давидом Луном. Једном приликом, након 4 сата интензивног тренинга, Давид је одустао и позвао свог друга Арнолда да упозна човека за кога је рекао да је наиздржљивији човек кога је упознао.

Шварценегер се уверио у речи свог пријатеља када је почео да тренира са Гидром. Пала је опклада: Ко први одустане од тренинга морао је да плати извесну суму новца. Прво је требало да раде Шварценегеров тренинг, потом Гидрин.

Опкладили су се и почели. Гидра је издржао Арнолдов тренинг, а онда су почели Гидрин, али је чувени холивудски снагатор одустао када су на ред дошли Гидрини чувени трбушни склекови.

Тако је Гидра надмашио једног од најјачих људи на свету, али је одбио да узме новац од опкладе и постали су добри пријатељи.

За њега и његове чувене трбушне склекове се брзо прочуло и сви су се питали колико он заиста може да их уради.

Он је одговорио да може да се клади да ће дуже радити склекове него што ће неко издржати да седи у једном положају. Опкладу је прихватио један милионер и на сто ставио 20.000 долара. Након 5 сати, милионер се укочио и на крају пао са столице, а Гидра је и даље радио склекове.

Свој таленат је показао када је званично постао Гинисов рекордер у трбушним склековима.

Човек без мрље

За Гидром није остала ни једна мрља. Ни у подземљу, ни у полицијским досијеима. Његова вера су пријатељи. Пријатеља и деце никад доста. А неки су га и продавали. Управо ту се види Гидрино хришћанско лице: Не рачуна им то за зло. Бог даје, Бог узима – тако је говорио.

Имао је много занимања: боксер шампионске Црвене звезде, Гинисов рекордер у извођењу склекова, дипломирани економиста, који се бавио и газдовањем кафаном, некад чувеном „Симонидом“, сценариста, режисер, филмски глумац, бизнисмен…

Фото: Јутјуб

Бокс као одскочна даска

Бокс је у животу Миодрага Стојановића био само одскочна даска. Рођен у Подгорици, детињство је провео у Бару, а у младости је пожелео да упозна југословенску престоницу и осети чари велеграда. Борио се за БК Црвена звезда, са променљивом срећом.

– Срећа је важна, али без озбиљног рада нема ничега. Тачно три деценије бавим се спортом. Вежбам и недељом и празником, два до три пута дневно, а сваки тренинг траје најмање два сата. За мене су празник и одмор кад вежбам само једном дневно. Рођен сам да постанем спортиста. Штета што ме неко раније није усмерио у спортске воде, него сам био самоук – говорио је тада Гидра.

После растанка са рингом био је шеф Стручног штаба и директор црвено-белих

Гидрину цену нико никада није сазнао

Боравећи у свету филма, у Лос Анђелесу, упознао је и зближио се са многим звездама.

– Кад је, после операције срце, дошао у дворану за тренинг, Арнолд Шварценегер је са сваким пријатељем попричао по минут, са мном десет.

Вероватно су и ови славни људи ошацовали да је Гидра у суштини велика добричина и поштењачина.

– Осећај за правду и поштење усадио ми је отац Тодор. Никад нећу да заборавим његове речи: „Сине немој никад да ми укаљаш образ, најлакше је човеку учинити зло. Увек буди честит“- причао је Гидра.

Сваки човек има своју цену, Гидрину још нико није сазнао.

 

Извор: Курир/спортски журнал/фејсбук страница Легенде деведесетих