Издвајамо Србија

ТАЧИ У ПАНИЦИ: Србија је плански послала “ПУТИНОВ ВОЗ”, да нам поручи како има помоћ РУСИЈЕ у циљу поделе КОСОВА!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)

Председник Косова Хашим Тачи изјавио је да су провокације Србије према Косову део „старог сценарија о подели једног дела Косова“ и оптужио Србију да је спремна да жртвује српске грађане на Косову ради својих политичких и војних циљева.

Loading...

„Србија рачуна на помоћ Русије и зато је један воз из Русије кренуо из Београда према Косову. Ништа није случајно, већ је све планирано“, рекао је Тачи за Радио Слободна Европа.

Како тврди, „претње ратом“ најбољи су доказ о постојању сценарија у Србији који чија је сврха анексија, а потом и одвајање једног дела Косова.

„Једина претња косовским Србима је када Србија њих употребљава за реализацију својих циљева. Србија је спремна да жртвује и виктимизира српске грађане на Косову ради својих политичких и војних циљева, како је то радила у Хрватској и у Босни и Херцеговини“, навео је Тачи.

Он тврди да „Србија данас прети Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Косову“ и да је постала адреса са које се прети миру и стабилности на Западном Балкану.

Косовски председник сматра да претња ратом српског руководства треба да забрине сваког, а посебно НАТО и ЕУ.

Тачи каже да без обзира на ову напету ситуацију, он „позива Србију на дијалог и на сарадњу“ и додаје да „ако Србија позива на рат, Косово позива на мир. Ако Србија позива на територијалне поделе, Косово позива на интеграцију у ЕУ и у НАТО“.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...