Издвајамо Свет

ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ: Ево како су рођени Европска унија и НАТО – ОТКРИВЕНЕ ТАЈНЕ БИЛДЕРБЕРГ ГРУПЕ!

У мају 1954. године, „група људи добре воље“ из 12 земаља Европе и САД, састала се по први пут у хотелу Билдерберг, како би разменила погледе на трансатлантске односе. Оно што је уследило, међутим, било је зачетак ЕУ и НАТО какве познајемо данас

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јавности су од недавно доступна документа, односно званични извештаји са такозваних “Билдерберг конференција”, које су одржаване на годишњем нивоу у периоду од 1954. до 1995. године.

У првом тексту серијала „Отворене Билдерберг архиве“, Неwсwеек Србија ексклузивно доноси причу о оснивачкој конференцији тајновите организације и агенди која је довела до стварања Европске уније какву познајемо данас, као и развоју НАТО у главни одбрамбени механизам новонастајуће евроатлантске заједнице.

Прва такозвана Билдерберг конференција одржана је у холандском градићу Остербику. Од 29. до 31. маја 1954., у хотелу Билдерберг по којем је група добила име, окупиле су се 82 утицајне особе из света дипломатије, политике и бизниса, како би разговарали о продубљивању односа Западне Европе и САД.

Циљ је био проналажење заједничког приступа решавању главних проблема и “неспоразума” пред евроатлантском заједницом. Оно чиме је конференција, међутим, резултирала, јесте процесс уједињења западне Европе у Европску унију и позиционирање НАТО као главног одбрамбеног механизма Европе и САД.

Оснивачку Билдерберг конференцију иницирали су и организовали холандски принц Бернард од Липе Бистерфелда, личност позната по приватним и финансијским скандалима, и пољски политичар Јозеф Хијеронимус Ретингер, један од оснивача “Европског покрета”. Њих двојица, као председник и генерални секретар, дефинисали су агенду која је била усресређена на пет горећих питања: “1.

Однос према комунизму и совјетској Русији; 2. Уједињење Европе; 3. Европска одбрамбена заједница (ЕДЦ) и европска одбрана; 4. Проблеми прекоморских територија; 5. Економски проблеми”.

Извор:Курир.рс