Издвајамо Свет

ВРХУНАЦ ЛИЦЕМЕРСТВА! ЕУ СЕ ОГЛАСИЛА ПОВОДОМ ПРЕТЊИ СРПСКОМ ВОЗУ: То није наш посао!

ЕУ се огласила поводом захтева косовске министарке Едите Тахири да Брисел заустави воз Београд-Косовска Митровица, и Приштини поручила „да то није њихов посао“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпаролка ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Маја Коцијанчич у изјави за приштински „Клан Косова“ поручује да, не само ово питање, већ сви проблеми које Косово и Србија имају, морају решити заједничким дијалогом, преноси РТК2.

– Било који заједнички проблем између Косова и Србије треба да договоре обе стране у духу нормализације односа – рекла је Коцијанчићева.

На админситративном прелазу Јариње појачано је присуство припадника косовске полиције који ће вечерас контролисати воз који је први пут након 18 година кренуо из Београда за Косовску Митровицу.

Како јавља Тањугов репортер са лица места, на стајалишту у Доњем Јарињу налази се око 50 припадника косовске полиције који ишчекују долазак воза, а на лицу места је и око десетак полицијских возила.

На железничкој станици у северном делу Косовске Митровице у току су припреме за долазак воза из Београда. ж

У косовској полицији потврђено је да су специјалне јединице полиције за деминирање током дана контролисале пругу на северу Косова након што се на друштвеним мрежама појавио снимак како непознате особе постављају експлозив уз шине на непознатој локацији и претња да је експлозив намењен возу Београд-Косовска Митровица.

На основу снимка који је првобитно постављен на страници „Једна нација“ (Ње комби), није могуће проценити где је постављен експлозив.

Пруга од Косовске Митровице до административне границе дуга је око 40 километара.

Воз из Београда кренуо је раније данас ка Косовској Митровици по први пут после 18 година.

 

Извор: Танјуг