Србија

ЧУВЕНА СРПСКА БАНКА УПОЗОРИЛА: Ако сте добили ову поруку можда вам неко управо краде паре с рачуна

Pixabay.com
Из појединих банака у Србији опет шаљу упозорење у ком обавештавају своје кориснике да буду на опрезу и не наседају на лажне поруке послате путем мејла
Овај пут упозорење корисницима је послала Комерцијална банка.

– Овим путем Вас обавештавамо да је дошло до злоупотребе имена Комерцијалне банке од стране непознатог починиоца, слањем е-маил поруке која у прилогу садржи документ заражен вирусом, који нипошто не треба отварати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Неколико клијената нам је скренуло пажњу да су примили е-маил поруку која изгледа као обавештење о реализованом плаћању (СWИФТ). Међутим, реч је о аутоматски генерисаном е-маилу, послатом са рачунара правног лица који је заражен вирусом и који малициозни маил шаље свима који се налазе у контакт листи „зараженог“ рачунара.

– Свако ко је имао било какву коресподенцију са клијентима чији су рачунари „заражени“ овим вирусом, могао би такође да буде потенцијални прималац е-маила који изгледа као да је послат од стране неке од банака, а у ствари садржи у себи вирус.

– Уколико сте примили овакву поруку немојте отварати приложени документ и поруку одмах обришите. Комерцијална банка не шаље поруке о плаћању, уколико трансакција није извршена, а нарочито ако нисте клијент Банке. То је основни начин да препознате лажну поруку.

– Додатни безбедносни савет је да уколико сте већ отворили документ, покренете потпуно антивирус скенирање рачунара – написали су у саопштењу из Комерцијалне банке.

Иако у оваквим случајевима банка не сноси никакву одговорност, свим превареним грађанима нуди саветодавну помоћ.

Можете се јавити Контакт центру Комерцијалне банке на телефон 011 2018 600

Извор: Telegraf.rs
Фото: Pixabay.com