loading...
Издвајамо Србија

СЕЈЕ СТРАХ НА ВОДИ: Ево како изгледа у акцији СРПСКИ БОРБЕНИ ЧАМАЦ (ВИДЕО)

Супер брзи српски борбени чамац био је хит Сајма наоружања у Абу Дабију

Наше, али са светским перформансама. Супер брзи борбени чамац који производи Југоимпорт-СДПР био је хит Сајма наоружања ИДЕX 2017 у Абу Дабију.

Овим чамцем одушевио се чак и шеик Мухамед бин Зајед ал Нахјан који је посетио српски штанд. Наш нови супербрзи патролни чамац представља заиста врхунац војне технике!

Главно оружје је топ од 20 мм, плус два бацача граната од 30 мм. Ту је и митраљез од 12,7 мм и два лака митраљеза од 7,62 мм. Све је домаће производње, а чамац има и обједињени систем управљања ватром.

Пловило је опремљено балистичким оклопом и панорамском термовизијском камером. Има два мотора од 1.000 коња који обезбеђују брзину 80 километара на сат при пуном оптерећењу, што је за воду невероватно брзо.

Чамац је предвиђен за посаду од четири до осам људи, али на њега може по потреби стати и 12 лица, зависно од конфигурације наоружања.

Брзи борбени чамац припада категорији савремених чамаца намењених за извршење активности из домена полиције, односно унутрашње безбедности укључујући противтерористичку и противгерилску борбу, противпиратска дејства, као и низ задатака из домена војне примене – специјалних операција укључујући десант специјалних јединица, превоз ронилаца и слично.

Дунав и Сава су безбедне реке захваљујући и томе што српска полиција, односно Жандармерија, већ користи овакве чамце.

Извор:СрбијаДанас.цом