Издвајамо Србија

КАРИЋ И ДАЧИЋ ПОРУЧУЈУ: РУШИМО Николића ако Вучић неће!

После Ивице Дачића, који прети да ће уздрмати Владу ако се премијер не кандидује за председника, и лидер ПСС поручио да ће ући у изборну трку

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер Александар Вучић трпи све јачи притисак да се кандидује на председничким изборима. После утицајних напредњака, социјалиста и других Вучићевих партнера, лидер Покрета Снага Србије Богољуб Карић придружио се списку оних који од актуелног премијера траже да уђе у председничку трку. И Ивица Дачић прети да ће уздрмати Владу уколико Вучић не буде кандидат за председника.

Карић за Курир каже да је спреман да се и сам кандидује за председника Србије уколико Вучић реши да одустане од пресељења на Андрићев венац.

Самоуверен

– Једино Вучић може да победи у првом кругу. Била би велика штета ако се он не кандидује јер је прави лидер и реформатор. Ако он неће, ево ја улазим у председничку трку. Није ми први пут – најављује Карић.

Овај бизнисмен самоуверено поручује и да може да победи Николића у другом кругу.

Сурове бројке

– Ако се кандидујем, не само да сигурно улазим у други круг него гарантовано тамо побеђујем Тому. Сва истраживања показују да боље стојим од њега. Рејтинг сам мерио, али не могу баш да вам изнесем бројке. Тому пролазим у другом кругу, то је сигурно – поручује Карић.

Идентичан план и поруку има шеф дипломатије и лидер СПС Ивица Дачић, који је и јуче „гурао“ Вучића у трку за шефа државе и наговестио да би другачија одлука имала утицаја „на политичку стабилност и судбину владајуће коалиције“.

– Ако се иде на победу у првом кругу, Вучић треба да буде заједнички председнички кандидат владајуће коалиције. Не знам шта ће Вучић да уради. На њему је да донесе одлуку, али став СПС је да питању председничких избора треба опрезно приступити – рекао је Дачић.

Он наглашава да има негативно искуство са ранијим председницима који су, како каже, неозбиљно приступили председничким изборима и зато их изгубили и да „ако се иде на победу, онда председнички кандидат треба да буде Вучић“.

Дачић је објаснио да није реч о Томиславу Николићу лично.

Пропаст коалиције

– Зашто би цела владајућа коалиција требало да има последице због тога што је неко повређен тиме или има жељу да буде председнички кандидат? Зашто би наша странка жртвовала свој идентитет тиме што би подржала некога ко не би победио у првом кругу? Моја порука је јасна – или ће Александар Вучић бити заједнички кандидат, или можемо да рачунамо да неко некога подржи у другом кругу – поручио је Дачић и најавио да ће се у том случају сам кандидовати.

Одлуку о кандидату СНС за председника Србије Вучић би требало да донесе после разговора с Николићем. Како је раније најављено, њих двојица ће то грађанима Србије саопштити на Сретење, 15. фебруара.

Премијер Вучић
Данас и о Синиши Малом

Премијер Вучић је рекао да ће о оптужбама КРИК на рачун градоначелника Београда Синише Малог говорити данас.

– Изненадиће вас мој одговор, јер ћу имати шта да кажем и о вама. Као и о њему – одговорио је Вучић новинарима који су објавили тврдње Марије Мали, бивше градоначелникове супруге, о томе да је Мали скривао имовину и организовао рушење у Савамали.

Чеда не одустаје
Јеремић и Јанковић тумарају

Уколико смо рационални, Саша Јанковић и Вук Јеремић треба да се договоре да се само један од њих двојице кандидује на председничким изборима, рекао је јуче за Н1 председник ЛДП Чедомир Јовановић.

Јовановић сматра да оба кандидата тумарају и да те кампање неће довести до озбиљне политике.

– Ако смо рационални, а ја мислим да су и Јанковић и Јеремић разумни, треба да се договоре – каже Јовановић.

Извор:Курир.рс/И. Кљајић – Д. Луковић