Србија

Медведев честитао Вучићу Дан државности,ево шта је поручио српском народу

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је уручио честитку премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева поводом националног празника Републике Србије Дана државности.

Loading...

У честитки се, између осталог, каже: “„Руско-српски односи, засновани на принципима пријатељства, узајамног поштовања и поверења, доследно се развијају. Уверен сам да даље јачање билатералне трговинско-економске, научно-техничке, културне и хуманитарне сарадње, реализација перспективних заједничких пројеката у индустрији, енергетици и инфраструктури потпуно одговарају интересима наших земаља“”.

Премијер Русије пожелео је премијеру Вучићу успех у раду, а грађанима Србије благостање и просперитет.

Српски премијер захвалио је целокупном руском државном руководству за подршку територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Премијер Вучић је амбасадора Чепурина упознао са током дијалога измедју Београда и Приштине, поручивши да је најважније очувати мир и стабилност, али и заштитити српске националне и државне интересе.

Премијер Вучић и амбасадор Чепурин су, током сусрета, разговарали и о економској, културној и војно-техничкој сарадњи двеју земаља, констатујући да билатерални односи Србије и Русије добро напредују у свим областима од заједничког интереса, саопштено је из Владе Србије.

 

Извор: Tanjug

Loading...
loading...
loading...