Србија

Медведев честитао Вучићу Дан државности,ево шта је поручио српском народу

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је уручио честитку премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева поводом националног празника Републике Србије Дана државности.

У честитки се, између осталог, каже: “„Руско-српски односи, засновани на принципима пријатељства, узајамног поштовања и поверења, доследно се развијају. Уверен сам да даље јачање билатералне трговинско-економске, научно-техничке, културне и хуманитарне сарадње, реализација перспективних заједничких пројеката у индустрији, енергетици и инфраструктури потпуно одговарају интересима наших земаља“”.

Премијер Русије пожелео је премијеру Вучићу успех у раду, а грађанима Србије благостање и просперитет.

Српски премијер захвалио је целокупном руском државном руководству за подршку територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Премијер Вучић је амбасадора Чепурина упознао са током дијалога измедју Београда и Приштине, поручивши да је најважније очувати мир и стабилност, али и заштитити српске националне и државне интересе.

Премијер Вучић и амбасадор Чепурин су, током сусрета, разговарали и о економској, културној и војно-техничкој сарадњи двеју земаља, констатујући да билатерални односи Србије и Русије добро напредују у свим областима од заједничког интереса, саопштено је из Владе Србије.

 

Извор: Tanjug

loading...
Loading...