Издвајамо Србија

МИЛО ЛОМПАР: Вучић ће пасти са власти када српски народ коначно отвори очи! (ВИДЕО)

Гост емисије „Интервју“ био је господин Мило Ломпар, професор на Филолошком факултету. На Филолошком факултету у Београду Мило Ломпар држи предмете “Српска књижевност XVIII и XIX века” и “Културна историја Срба”. Поред тога, налази се на челу Задужбине Милоша Црњанског, а као члан жирија до сада је одлучивао о следећим књижевним наградама: “Растко Петровић”, “Милош Црњански”, “Ђорђе Јовановић”, “Драгиша Кашиковић”, награди Другог програма Радио Београда “Никола Милошевић” и НИН-овој награди за роман године. Био је две године директор “Политике”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Професор Ломпар наводи да је политика коју води садашња власт, гора од политике њихових претходника по питању Косова и Метохије, а да је с друге стране боља по питању односа са Русијом, где су отворени неки канали сарадње са Руском Федерацијом.

Он сматра да ова влада није проруска, како се у медијима представља и да се наглашавањем русофилства, покушава код русофилске јавности створити утисак, везивајући се за неке елементе, како они брину о српским националним интересима.

Ова влада је потписала много више споразума са НАТО пактом, од давања дозволе да њихове трупе могу да прођу територијом Србије без икаквих ограничења, док с друге стране оклева да руском центру у Нишу да приближан статус, каже господин Ломпар.

Професор Ломпар тврди да ова власт само наставља политику својих претходника, те да је много кадрова који су били чланови претходне власти прешло у СНС, те се та политика успешно наставља.

Нама треба власт која ће водити рачуна о српским интересима и треба бити поштен па рећи да се она не поклапају увек са руским, прави пример је Виктор Орбан који води политику у складу са мађарским националним интересима, каже он.

Господин Ломпар сматра да садашња власт не може да оптужује претходну за све што је лоше, јер они су због своје политике већ шест година опозиција, тако да о томе нема говора.

Препоручујемо да погледате цео интервју и сазнате више о томе шта Мило Ломпар мисли, да ли је политика Српске напредне странке одраз воље српског народа, зашто СНС очекују жестока цепања након пада са власти, како је СНС уклонио озбиљне дискусије са политичке сцене, колико су угрожена српског народа у Црној Гори, како се систематски уништава култура у Србији, ко жели да српску културу преради у само србијанску културу, како је српска интелигенција постала неспремна да се жртвује за идеје, како је „Југословенство“ и „Титоизам“ утицали на уништење српске националне свести, али и о бројним другим занимљивим темама.

 

Извор: Србија јавља/Балкан инфо