Србија

ПУТИН ВОЈСКОМ БРАНИ КОСОВО! Шпијуни НАТО алијансе упозорили Шиптаре – Русија Србији одмах шаље оружје и потребну помоћ!

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото: Јутјуб)
Обавештајци НАТО пакта дошли до сазнања да председник Русије Владимир Владимирович Путин има план да Београду пошаље војнотехничку помоћ у случају да Албанци крену да заузму север покрајине… Москва би, тврде, истог часа послала више од 1.000 специјалаца, 200 војних инструктора, као и авионе с пилотима и наоружање

Руски председник Владимир Владимирович Путин има план да Србији пошаље значајну војнотехничку помоћ у случају да албански екстремисти крену у освајање севера Косова!
То тврде обавештајци НАТО пакта, који су наводно сазнали за Путинову тајну стратегију у случају новог рата на Косову.
Према тим подацима, Москва је спремна да Београду пошаље 200 војних инструктора и више од 1.000 специјалаца, као и борбене авионе са пилотима и друго наоружање!
Управо на основу ових сазнања, тврде упућени, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је прошлог петка упозорио лидере лажне државе Косово Ису Мустафу и Хашима Тачија да тај војни савез не увлаче у сукоб!
Помоћ савезника
Саговорник Информера, високопозиционирани западни дипломата који је лично имао увид у поверљиви извештај НАТО, каже да руски председник доживљава Србију као „последњег верног савезника“ у Европи
Путин је у више наврата на састанцима с блиским сарадницима, пре свих с министром одбране Сергејом Шојгуом, рекао да се мора помоћи Београду ако Албанци одлуче да окупирају север Косова. Зато је израђена незванична стратегија помоћи, која укључује хитно ангажовање значајног броја руских специјалаца, инструктора и испоруку оружја. С таквом подршком потпуно је јасно да би сваки покушај шиптарске агресије био осуђен на неуспех, преноси наш извор, додајући да је НАТО убеђен да је Србија за Путина једина земља ван Евроазијске уније и војног савеза ОДКБ (Организација за колективну безбедност и сарадњу, прим. ур.) за коју би војно интервенисао
И док нико од званичника јуче није желео да коментарише ова сазнања, бивши начелник ВБА Момир Стојановић не искључује могућност да Русија у случају избијања нових сукоба на Косову стане уз Србију.
– Могуће је да постоји таква одлука и план. Русија је ојачала. Стратешки и геополитички је заинтересована за Балкан. Ипак, треба бити опрезан и урадити све како би било какви сукоби били избегнути, јер рат води у дестабилизацију и хаос – истиче Стојановић.
Нервоза у Приштини
Професор Факултета безбедности Зоран Драгишић потврђује да је ситуација на Косову забрињавајућа јер су тамошњи политичари јако нервозни.
– Односи Србије са великим силама, па и Русијом, јесу одлични. Због тога су у Приштини нервозни, јер увиђају да Србија све више постаје фактор који се пита и којем се верује. Да је ситуација као деведесетих година, досад бисмо сигурно били нападнути. Добри односи са Русијом играју важну улогу, али нису пресудни – закључује Драгишић.
Извор: Informer.rs