Издвајамо Свет Србија

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Срби, НАТО вас опкољава! Прете из Хрватске, Бугарске и Румуније

Злочиначки НАТО пакт својим трупама и оружјем опкољава Србију и прети из Хрватске, али и Бугарске и Румуније

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово драматично упозорење стигло је јуче од Сергеја Лаврова, шефа руске дипломатије и једног од најближих сарадника председника Русије Владимира Путина. Лавров је у интервјуу руском листу “Известија“ рекао да западни војни савез разматра могућност распоређивања својих контигената у Бугарској и Хрватској ради на убрзаној модернизацији њихове војске.

– Заједно с испраћајем војних комтигената НАТО у Пољску и балистичке земље воде се разговори о присуству њихових снага и на територији других земаља у источној Европи, у Бугарској и Румунији. Русију брину и најаве неколико чланица алијансе, попут Хрватске, да модернизацију оружане снаге и војну инфраструктуру. Све ове активности НАТО имају провокативни и дестабилизирајући карактер. Оне су порука и Русији, али и Србији, која на Балкану једина води пријатељску политику према Русији – подвлачи Лавров.

Стевица Деђански, шеф Центра за развој међународне сарадње, каже да НАТО на Балкану ради врло смишљено.

– НАТО системски и плански дестабилизује Балкан, почевши од Македоније, преко Црне Горе, па све до наоружавања Хрватске. Молим вас, па чему служе нови офанзивни хеликоптери које набавља Хрватска? Такве летилице нису одбрамбене и намењене су за агресију. Све то су синхронизоване акције јер је некоме у интересу нестабилан Балкан…

Извор:СрбијаДанас.цом/Информер.рс