Издвајамо

САМО СРБИ ХАПСЕ СВОЈЕ ГЕНЕРАЛЕ: Ево које су биле ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ Драже Михаиловића!

Командант Југословенске војске у отаџбини је приликом хапшења изговорио само једну реченицу Пенезићу Крцуну у којој се жалио на издају његовог заменика, због које је ухапшен
Пре 69 година припадници ОЗНА-е ухапсили су вођу четника Драгољуба Дражу Михаиловића у околини Вишеграда, а доживотни председник СФРЈ Јосип Броз Тито, наводно је тада на Брионима рекао француским новинарима “да су то Срби опет ухапсили неког њиховог терористу”.
Телеграф.рс имао је увид у документ којим се описује понашање ђенерала Драже Михаиловића после лишавања слободе од припадника комуниста у реону Вишеграда!
У овом документу се наводи да се четнички командант Драгољуб Михаиловић “понашао веома жалосно” док је са лисицама на рукама у камиону ОЗНЕ превожен у Београд!

“Михаиловић је ћутао цео пут, гледао је у под и чврсто рукама стискао своју прљаву шајкачу”, наводи се у овом документу.

Михаиловић је у три сата поподне стигао у канцеларију министра унутрашњих послова Слободана Пенезића Крцуна, а ђенерал Дража је том приликом изустио само једну једину реченицу:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осим српског, има ли још негде у свету народа у коме заменик пристане да изда свог врховног команданта?!

Највероватније је Михаиловић овде мислио на Николу Калабића који је према партизанској верзији историје издао Дражу и омогућио припадницима ОЗНА-е да га ухапсе!

Извор: Telegraf.rs