Издвајамо Регион

МИЛАНОВИЋ ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Ма какви српски МиГ-ови? То ће се срушити пре него што полети

Зоран Милановић (фото:ЈуТјуб)

Бивши премијер Хрватске Зоран Милановић наставља тамо где је стао још док је био на функцији, а то је провоцирање Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши хрватски премијер Зоран Милановић није се успротивио идеји враћања служења војног рока у тој земљи, али сматра да би он требало да траје не мање од пола године, а одговарајући на питање о наоружавању Србије казао је да Хрватској не треба противваздушна одбрана од Србије.

У првом интервјуу од изборног пораза његове Социјалдемократске партије (СДП) и повлачења са чела те странке, Милановић је рекао да би хрватске власти требало да распишу референдум о враћању служења војног рока, нагласивши да прво треба „дефинисати која је то претња да морамо да шаљемо младе људе у војску“.

На питање новинара да ли је то наоружавање Србије, “кување“ у БиХ, Милановић је прво казао за српски народ у Хрватској и БиХ да је „то једна прича“.

– То су наши људи. Ту сам доста и емоционално везан за неке догађаје и људе. Та подела у вери, мислим… Што се тиче Срба у Хрватској то је једна прича – рекао је Милановић.

Он је потом наставио о војсци Србије која, како каже, набавља расходоване летелице.

– Што би рекли тамо: „Они леба немају да једу у том смислу“. Шта се правиш важан мислим, какви МИГ-ови? То ће се срушити пре него што полети. И ми због тога морамо да купимо ескадрилу авиона? – упитао је бивши председник хрватске владе.

На новинарско питање да ли би он купио авионе да је остао на власти, Милановић је одговорио да Хрватска „нема новца за то“.

– Али, имамо за квалитетну противваздушну одбрану, што је јефтиније и оружје је онога који се брани, а не напада. С тим да то нама против Србије не треба – оценио је Милановић.

Он је навео пример пример Мађарске која „има неколико полуескадрила Грипена, додајући да су два пала, уз опаску „деси се“.

– Али ти авиони само делују ваздух-ваздух, а не ваздух-земља. Они служе само за одбрану ваздушног простора. То је бачен новац и сад гледају како би са неким да деле трошкове – казао је некадашњи премијер Хрватске.

Извор:Танјуг