Занимљивости Издвајамо

Мистерија бројева 3, 6 и 9: Тесла је разоткрио ту тајну и ово је његово објашњење (ВИДЕО)

Ако вам је јасно значење броја 3, 6 и 9 онда имате у својим рукама кључ универзума – рекао је Тесла

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Никола Тесла бавио се разним експериментима, многи од њих су били мистериозни, али највећа мистерија је био он сам

Сви велики умови имају неку опсесију, али Теслина је била једна од најинтригантнијих.

Увек би обишао око зграде три пута пре него што би ушао, чистио је тањире са 18 салвета, живео је у хотелској соби, а бројеве соба је бирао по томе да ли могу да се поделе са 3. Рачунао је са дељивим стварима око себе и увек желео да буду дељиви са 3. Све што је радио радио је у сетовима од 3. Али он није једини велики ум који је био опседнут овим бројем. Познато је да су многи уметници, научници и књижевници били опседнути бројем три, један од најпознатијих је Данте чије је ремек дело “Божанствена комедија” одређено овим бројем.

Неки су сматрали да Теслине опсесије потичу од опсесивно-компулсивног поремећаја, други да је веома сујеверан. Ипак, истина је далеко компликованија.

– Ако вам је јасно значење броја 3, 6 и 9 онда имате у својим рукама кључ универзума – рекао је Тесла.

Он није био опседнут једноставно бројевима, већ посебним бројевима 3, 6 и 9. Тврдио је да су ови бројеви веома битни, али нико га није слушао. Али зашто баш ови бројеви? Прво морамо да разумемо да ми не стварамо математику, већ је откривамо. То је универзални језик свега што нас окружује, а истовремено и његов закон.

Постоје модели који се природно појављују у универзуму, они које смо открили у животу, галаксији, формирању звезда, еволуцији и скоро свим природним системима. Неки од тих модела називају се Златни Рацио и Света Геометрија.

Тесла је тврдио да су ови бројеви екстремно важни, нико није слушао. Он је чак израчунао да су планете повезане с овим бројевима. Веома битно место заузимају бројеви “бинарног система” чији модел функционише тако што се почиње од једног и наставља са дуплирањем бројева. Ћелије и ембриони функционишу по истом систему.

https://youtu.be/lr35MxdTTZ4

Генији су они људи који осећају више од нас како функционишу тајне функционисања универзума и скоро сви су били опседнути бројем 3. Најпознатији међу њима био је Никола Тесла.

Након свега овога, треба да се запитамо, да ли је број три божански број, као што су веровали Тесла и Данте?

Погледајте видео:

Извор:Телеграф.рс