Регион

Страни медији пишу о срамоти Хрватске: Осули паљбу због марша десничара и урлања „За дом спремни!

У тексту, који има поднаслов „Ствари које нису добре“, они су описали срамоту с Трга бана Јелачића, спомињући да су се америчка, хрватска и застава неонацистичког НПД-а, у недељу вијориле цетром Загреба
Осим што су се срамотили у границама своје државе, сада су њихов покушај провокације пренели и амерички медији Базфид и агенција Асошијетед прес.

Базфид је текст о новој срамоти у Хрватској написао под насловом: “Неонацисти махали америчком заставом и заклели се Трампу”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тексту, који има поднаслов “Ствари које нису добре”, они су описали срамоту с Трга бана Јелачића, спомињући да су се америчка, хрватска и застава неонацистичког НПД-а, у недељу вијориле цетром Загреба.

Споменули су и да је америчка амбасада оштро осудила овај срамотни екстремно-десничарски марш.

Такође, цитирајући Асошијетед прес, навели су да је група неонациста извикивала слогане који подржавају нацистички усташки режим, који је “убио десетине хиљада Јевреја, Срба, Рома и антифашиста у концентрационим логорима за време Другог светског рата”, истичући да се могло чути урлање “За дом спремни“.

Асошијетед прес није заборавио ни да спомене морбидне налепнице из Вуковара које су ових дана додатно срамотиле Хрватску и упозорио да су у Хрватској национализам и десничарење у порасту, посебно према Србима.

Извор: Telegraf.rs/ Tanjug