Русија

ПУТИН СЕ ПРВИ ПУТ ОГЛАСИО О ПРИГОЖИНОВОЈ СМРТИ! Ево шта је рекао руски председник

Председник Русије Владимир Путин данас поподне се огласио о авионској несрећи у којој је погинуо Јевгениј Пригожин.

Путин се огласио током састанка са шефом ДНР Денисом Пушилином и изразио саучешће породицама погинулих у авионској несрећи у Тверској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај саопштила је синоћ списак путника који су погинули у Тверској области у близини села Куженкино када се срушио авион ембраер са десет путника. У питању су: Пропустин Сергеј, Макаријан Евгениј, Тотмин Александр, Чекалов Валериј, Уткин Дмитриј, Матусев Николај и Јевгениј Пригожин. Међу члановима посаде били су пилот Левшин Алексеј, копилот Каримов Рустам и стјуардеса Кристина Распопова.

Путин се данас огласио о смрти Пригожина.

– Прогожин је био човек компликоване судбине, талентовани бизнисмен. Вагнер се борио са нацистима у Украјини, то никада нећу заборавити – рекао је Путин, пренеле су РИА Новости на Телеграму каналу.

Путин је додао да га је шеф Истражног комитета Русије известио о почетку истраге авионске несрец́е са Пригожином, те да ће то бити доведено до краја.

Путин је додао да Пригожина познаје веома дуго, од почетка деведесетих.

– Правио је грешке, али је постигао жељене резултате и за себе и за заједнички циљ – навео је Путин. – Радио је не само код нас, већ и у иностранству, радио је у Африци, тамо се бавио нафтом, гасом, племенитим металима, камењем. Колико знам, он се јуче вратио из Африке и састао се са неким званичницима овде – закључио је Путин.

Извор: Курир