Свет

Свет у шоку! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Трамп у говорима цитира Милошевића!(ВИДЕО)

Невероватне сличности у изјавама Слободана Милошевића и Доналда Трампа. Амерички новинар је на порталу Интерцепт указао на сличности у реторици првог човека САД и некадашњег председника Србије Слободана Милошевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мас, који је својевремено интервјуисао некадашњег српског и југословенског председника нашао је невероватне сличности у изјавама Милошевића и новог америчког председника. Те изјаве су означиле почетак политичког успона Милошевића, док је Трамп сличне поруке упутио у свом инаугурационом говору, такође на почетку своје владавине.

У свом инаугурацином говору, Доналд Трамп је, пише Мас, подсетио на реторику која је позната свима који су боравили на Балкану 1990-тих година.

– Свим Американцима у свим градовима, желим поручити – никада вас више нико неће игнорисати – рекао је Трамп громогласно, док је стајао испред Конгреса. Ову своју изјаву Трамп је поновио и проширио неколико дана касније приликом посете Министарству за унутрашњу безбедност, где је рекао:

– За све оне које повређују тамо, понављам вам ове речи, ми вас чујемо, видимо, и никада, вас више нећемо игнорисати – рекао је Трамп.

Порука Трамп је сматра овај амерички новинар усмерена пре свега према белцима. Мас напомиње да Трамп није Милошевић и да САД нису Југославија, али да овакве и сличне изјаве могу бити опасне и запаљиве.

– Нико не сме да вас бије!

 

Извор: theintercept