Издвајамо Свет

ТРАМП НА МОЛИТВЕНОМ ДОРУЧКУ: Свет има проблем, али ОК средићемо то, ЈА ПОПРАВЉАМ СТВАРИ!

На првом молитвеном доручку чији је домаћин био Доналд Трамп, амерички председник је поручио да је свет у проблему, да друге земље искоришћавају Америку, али да ће његова администрација то поправити. Најавио је и измену 60 година старог закона, који забрањује црквама да финансирају политичке партије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Слобода вере је свето право, али је под озбиљном претњом, сматра нови шеф Беле куће. Пред више од 3.000 представника дипломатског кора и економске и политичке елите из 140 земаља обећао је да ће поништити тзв. Џонсонов амандман, који је ограничавао политички говор у црквама и другим организацијама ослобођеним од плаћања пореза.

Доналд Трамп је након тврдње да је слобода вере угрожена најавио да ће средити проблеме у свету.

– Свет има проблем, али ми ћемо то средити, океј? То ја радим – поправљам ствари – рекао је председник САД, преноси Ројтерс.

Позвао је грађане да се не брину.

– Верујте ми, када чујете за тешке телефонске позиве које имам – не брините се због тога. Једноставно, не брините се због тога- рекао је Трамп.

Нови шеф Беле куће је на Молитвеном доручку изнео и тврдњу да његову земљу „буквално искоришћава свака нација на свету“.

– Тога више неће бити- рекао је Трамп.

Трамп је на доручку шаљиво замолио присутне да се помоле за рејтинг ријалити програма „Шегрт“, који је у паду након што је његову улогу преузео Арнолд Шварценегер.

Филмски Терминатор, који никада није подржао Трампову кандидатуру, узвратио је понудивши Трампу да замене улоге, да би, како каже, људи коначно могли мирно да спавају.

У престоници САД се одржава 65. Молитвени доручак, први на којем учествује нови председник те земље Доналд Трамп. Молитвени доручак се организује сваког првог четвртка у фебруару, више од шест деценија.

На Молитвеном доручку учествују председник САД, чланови Конгреса, представници тамошње администрације и званичници из читавог света.

Реч је о можда и највећем планетарном скупу мира и сарадње пошто догађају традиционално присуствује око 3.000 представника дипломатског кора, економске и политичке елите из више од 140 држава света. 

То је прилика да се заборави на међусобне разлике, успоставе лични контакти и унапређује међународна сарадња и комуникација.

Поред централне церемоније, организован је и низ пратећих догађа и активности које употпуњују ту значајну манифестацију мира и сарадње. 

Из Србије на Молитвеном доручку био је министар спољних послова Ивица Дачић на позив конгресмена Џона Бузмана и Кристофера Конса.

Како преносе београдски медији, догађају су присуствовали и лидер СПО-а Вук Драшковић и његова супруга, функционер СНС-а Зоран Бабић и потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић, као и принц Александар Карађорђевић са супругом Катарином.

 

Извор: Информер