Издвајамо Србија

ТУЧА У АУТОБУСУ: Бесни путници пребили возача и контроле, због бус плус карте

Права драма у аутобусу 71 одиграла се данас када су два путника физички напала возача и два контролора, који су том приликом повређени. Узрок инцидента било је то што један од путника није имао карту за превоз.

Како је рекао председник Конзорцијума приватних аутопревозника Драго Тошић, возач је нападнут око 10.30 сати у Војвођанској улици код броја 56.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Возач је зауставио возило и притиснуо аларм, након чега су путници скочили на њега и почели да га ударају – поручио је Тошић додајући да је инциденту претходила вербална свађа.

Наиме, контролор „бусплуса“ је затекао путника без карте, који је након тога отишао до возача да би купио карту. Међутим, када контрола уђе у аутобус, систем за продају карата се аутоматски блокира, али путник то није знао. Тада је дошло до кошкања, у које се укључио још један путник.

– Примили смо позив да је повређен возач и контролор „бусплуса“. Наше екипе су изашле на терен и утврђују о каквим повредама је реч – рекла је портпаролка Хитне помоћи, др Нада Мацура.

Из компаније „Апеx“ која управља системом „БусПлус“ потврђено је да су контролори нападнути као и да су превезени у Ургентни центар где им се дијагностикују повреде.

Драго Тошић је на крају апеловао на све путнике да када користе јавни градски превоз купују карте јер тиме унапређују квалитет услуга а и доприносе избегавању оваквих инцидената.

 

Извор: Блиц.рс