Издвајамо Регион

ВЕРА ЈЕ НЕБИТНА АКО СИ ЧОВЕК: Владо на свадби сина захвалио људини Алији што му је у рату спасао живот (ВИДЕО)

Јајчанин Алија Ћосић, као припадник тзв. Армије БиХ, током сукоба на подручју Купреса помогао је рањеном припаднику Војске РС, Бањалучанину Влади Гајичићу и спасао му живот. Гајичић није заборавио свог спасиоца и позвао га је на свадбу свог сина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је Ћосић током ратних дешавања у БиХ изгубио два брата, каже да се ни у једном тренутку није двоумио шта да уради.

– Кад је Владо рањен, употребио сам санитет. Неки су се љутили због тога у мојој једници, али мени је сваки рањеник исти. Нисам никад ни размишљао да ћу једног дана тог човека поново срести – рекао је Ћосић,пише Аваз.ба.

Када је Гајичић заробљен, његов сат је остао код Ћосића, а Гајичића су пребацили у зеничку болницу. Првом приликом Алија је посетио Владу и вратио му сат. Међутим, он га одбио узети и поклонио га свом спасиоцу.

– Чим се рат завршио, Владо је трагао за мном. Распитивао се за мене преко наших заједничких пријатеља. Први пут смо се срели 1996. године у Језеру на линији разграничења. Чули смо се свакодневно, једно време је завладало и затишје, које није дуго трајало – казао је Ћосић.

А онда је на његову адресу стигао позив на свадбу- Владо је женио сина.

– Његова жена му говори пред вратима да сам стигао на свечаност и он ми пред вратима рече: „Пријатељу, ниси ме изневерио ни овај пут!“ – испричао је Ћосић.

Пред 400 људи у Бањалуци Владо је испричао дирљиву причу.

– Нисам ни слутио да ће пред 400 људи испричати о нашем случају и другарству. У тим дирљивим моментима није било подела између Срба, Бошњака или Хрвата – рекао је Ћосић.

Видео је привукао велику пажњу на друштвеним мрежама.

– Видео емотивног обраћања је за кратко време привукао пажњу, највише ме радује што сам добио пуно позитивних коментара те безброј позива пријатеља. Људима је било интересантно да погледају, али бројка од неколико хиљада прегледа у пар сати није за занемаривање – рекао је он.

 

Извор: аваз.ба