Издвајамо Србија

Како данас гледате на СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА – ХЕРОЈ или ЗЛОЧИНАЦ? Ваш коментар… (ВИДЕО)

Од смрти некадашњег председника Србије и Југославије, Слободана Милошевића, прошло је 11 година

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свој живот Милошевић је окончао у хашком трибуналу, 11.03.2006. године а постоје и спекулације да је заправо ликвидиран од стране самог трибунала.

Како је Курир пренео, Хаг је лажирао време Милошевићеве смрти, према тврдњама проф. др Вукашина Андрића на промоцији своје књиге „Анатомија судског убиства“.

На помену бившег председника данас су присуствовали бројни политичари – Војислав Шешељ, Милован Бојић, Александар Вулин, Никола Шаиновић…

 

Србија, 11 година касније остаје подељена поводом једне ствари – да ли је Слободан Милошевић наш херој или апсолутни злочинац?

 

Одговори су прилично разнолики – једни га величају и дижу на небеса, други га укопавају још дубље у црну земљу. Можда најчешћа асоцијација на Милошевића је чувена петооктобарска револуција 2000. године, када су људи масовно јуришали на председников режим.

 

Тада, видно незадовољни, данас – неки од њих пак говоре да је раније било боље. А, да ли је?

Једни тврде да је од тада почела пљачка кроз приватизацију, гомилање отказа, прање новца, и подела истог међу политичким партијама.

 

Други, напротив Слобин режим величају, говорећи како је тада у „златно доба“ време било сасвим другачије.

 

Да ли је?

 

Што се самих медија тиче – не, није било ријалитија и разних старлета на телевизији. То заиста нисте могли да видите ни чујете. Јефтино скидање и гомила псовки би загарантовано били цензурисани. До коске. Са друге стране и дотични „Волим и ја вас“ се није скидао са малих екрана. Цензура?

 

Образовање је свакако било сасвим другачије. Деца нису шамарала професоре. Али, било је понекад и обрнуто. Колико је то исправно? С друге стране, никада нисте чули да је неки ученик ушетао са хладним оружјем. Колико то често данас чујемо.

 

Какав год да је, чинило се да је наш бивши председник уводио ред и међу шалтерушама. Медицински прегледи нису били толико скупи да за њих морате дати једну плату, али данас – за паре можете делом купити здравље уместо чекања скенера по неколико месеци (ако ради).

 

Убистава је увек било. Како тада, тако и сада. Разлика је једино у томе што се мафијашки обрачуни данас могу много мање видети на улицама него у то време. Зато, с друге стране, свакога дана неко побије своју породицу или скочи с моста. Боље или горе? Безбедније или мање болно?

https://youtu.be/73Rty7aU6AQ

Оно што Милошевићу свакако не иде у прилог је чињеница да је скоро свака година његове владавине бивала обележена неким тамним чином. Деведесете, отцепљења, и чувено бомбардовање Америке. Након његовог силаска са власти, наша земља је стабилнија по том питању.

 

Неко ће се позвати на инфлацију. Криза која је ударила током Милошевићевог режима била је толико јака да и шећер нисте могли наћи у полицама. А данас? Па, ако погледамо задуживања у банкама, рате кредита или кризу са швајцарцима….Колико је велика разлика?

Слободан Милошевић оставио је огроман траг у нашој историји и готово да не постоји особа која за њега не зна. Али, питање је једноставно – Када је било боље – са њим или без њега?

 

Извор: Еспресо.рс