Издвајамо Свет

ПАНИКА У ИТАЛИЈИ: Косовари планирали масакр, хтели да минирају мост у Венецији!

Италијанска полиција ухапсила је три особе и једног малолетника са Косова због сумње да су планирали терористички напад на мост Ријалто у Венецији и убиство туриста и локалаца које су називали неверницима, преноси Анса

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џихадисти са Косова пали су захваљујући томе што је италијанска полиција пресрела њихове разговоре.

Анса наводи да су у привођењу терориста учествовали полицајци, карабињери и безбедносне службе, као и да ухапшених сви имали уредне дозволе боравка у Италији.
– У Венецији ће одмах обезбедити одлазак у рај, колико је само неверника тамо. Постави бомбу на Ријалту – текао је разговор косовских џихадиста о уништавању најпознатијег и најстаријег моста у Венецији који је садашњи облик добио 1591. године.
Главни државни тужилац за подручје Венеције Аделки Џиполито казао је да су се терористи сами обучавали и да су изводили симулације прављења експлозивних средстава у кући.

Он је такође навео да су сви ухапшени били „веома приврежени идеологији Исламске државе“ и хвалили њене последње терористичке нападе, укључујући и онај из Лондона 22. марта.

У акцији снага безбедности извршен је претрес 12 домова, десет у историјском центру Венеције и по један у Местреу и Тревизу.

Италијански медији су пренели да су најмање двојица радила као конобари у једном градском кафићу.

Извор:Танјуг