Регион

ПУТИН ЖЕСТОКО, ЦРНА ГОРА ЈЕ КРИМИ ДРЖАВА: Власт на силу гура народ у НАТО пакт!

Председник Русије Владимир Владимирович Путин послао је јуче врло јасну и недвосмислену поруку да је Црна Гора криминална држава и да режим Мила Ђукановића на силу гура свој народ у злочиначки НАТО пакт!
У необично оштром и конкретном саопштењу Путинове партије ‘Јединствена Русија’ које је потписао Сергеј Железњак каже се да је у Подгорици већ дуго на власти криминална групација која покушава да завади и подели народ не би ли тако продужила своју власт.

Чувају привилегије
Железњак, иначе Путинов најближи страначки сарадник, упозорава да подгорички режим на силу уводи Црну Гору у НАТО пакт само да би сачувао личне привилегије стечене мафијашким пословима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Црна Гора је држава коју годинама изједа власт зависна од нарко-трафикинга, криминала и корупције… Данас не само у Москви него и на Западу почињу да схватају да упорна декларативност црногорске власти ка уласку у НАТО нема за циљ заклањање иза страних штитова због свог народа већ само због очувања личне власти – наводи се у Путиновој поруци и наглашава да суд црногорског народа једини може бити меродаван:

Свој пут мора да бира, без репресије и интрига, сам црногорски народ, а не власт под утицајем „јастреба“ из америчког парламента и нарко-босова. О свему би требало да се изјасни народ на поштеном референдуму. Само то може да очува мир, стабилност и напредак Црне Горе, Балкана и целе Европе.
У Путиновој поруци даље се каже да су црногорске власти поделиле некада јединствен српски народ на грађане првог и другог реда, пре свега на основу њихове партијске припадности и спремности да се одрекну своје традиције и етничке припадности.
– У циљу продужавања унутрашњег конфликта, који је неопходан владајућем клану да би остао на власти, на делу је ревизија историјских и културних традиција. Усред нације, која је вековима била јединствена, стварају се поделе по питању језика, културе и образовања. Због наступа против таквог опасног етнополитичког инжењеринга, духовни лидери СПЦ, политички и друштвени радници подвргнути су лажним оптужбама и страшним прогонима… – наводи Сергеј Железњак.
Закаснела реакција

И док нико од представника црногорског режима није јуче хтео да коментарише ову Путинову поруку, један од вођа црногорског Демократског фронта Андрија Мандић за Информер каже да опозиција у овој земљи годинама уназад упозорава на исте проблеме.

– Одавно није тајна да је Ђукановић шеф криминалне организације у којој су и људи из Србије и да су они зајахали Црну Гору и опљачкали црногорски народ. Шверцом цигара, оружја и дроге стекли су милијарде евра. Причом о НАТО пакту они сада покушавају да спасу властити бизнис и силни новац који су илегално зарадили. Најгоре је што милиони тих прљавих евра завршавају у џеповима корумпиране бриселске и вашингтонске администрације која их онда представља као демократе… – закључује Мандић.

Душан Пророковић из Центра за стратешке алтернативе сматра да је реакција Русије закаснела.
– Очигледно се Русија прерачунала. Требало је да реагују пре пет година или барем пре две, три године. Сада је јако тешко скренути Црну Гору са пута којим је кренула – истиче Пророковић.
Извор: Informer.rs