Издвајамо Свет

ШОКАНТНА ОДЛУКА: Европски парламент укида имунитет Марин ле Пен,ево и зашто

Европски парламент гласао је за одузимање посланичког имунитета Марин ле Пен, лидерки француског Националног фронта и кандидаткињи за председника Француске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комитет за законска питања изгласао је да се Ле Пеновој одузме имунитет, што би омогућило франуском државном тужилаштву да предузме законске кораке против ње.

Овако оштре мере предузимају се због тога што је Ле Пенова у децембру 2015. на Твитеру објавила фотографије жртава терориста исламске државе. На једној слици приказано је крваво тело америчког новинара Џејмса Фолија са одсеченом главом на леђима, на другој је приказан мушкарац у кавезу који гори, а на трећој жртва преко које прелази тенк.

Француски премијер Мануел Валс описао је фотографије као „монструозне“. Министар унутаршњих послова Бернар Казнев обавестио је полицију да истражи поменуте твитове „као што чини сваки пут када се овакве фотографије појаве“.

Ле Пенова је објаснила да је реаговала на изјаву новинара БМФ-а Жан-Жака Бурдена због неприхватљивих паралела између њене странке и џихадиста. Убрзо се извинила и склонила Фолијеву фотографију.

Извор:rs.sputniknews.com