Издвајамо Свет

ШОКАНТНИ РЕЗУЛТАТИ АНАЛИЗЕ: Ислам ће до 2070. године постати водећа светска религија!

Због све већег прилива миграната у Европу и раста броја атеиста, ислам ће до 2070. године постати водећа светска религија, показали су резултати анализе истраживачког центра “Пју”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проценат становништва хришћанске и исламске вероисповести изједначиће се за око 53 године и износиће око 32 одсто.

До 2100. године у свету ће муслимана бити око један одсто више од хришћана.

Резултати истраживања показали су да ислам постаје најбрже растућа религија на свету. Године 2010. на свету је било 23 одсто муслимана, а 31 одсто хришћана.

Међутим, истраживање је показало да муслимани у просеку имају више деце од припадника било које друге вероисповести – у просеку 3,1, у односу на 2,3 деце, колико их имају припадници свих осталих верских група заједно.
Упркос све већем броју атеиста и припадника исламске религије, до 2050. хришћанство ће ипак остати најмногољуднија религија на свету, али не и задуго потом.

Упркос томе што не утичу на раст глобалне популације, миграције доводе до наглог раста муслиманске популације у појединим деловима света, попут Европе и Северне Америке.

Прошле године проценат муслимана у САД износио је један одсто, док би, према предвиђањима стручњака ,до 2050. године овај проценат требало да износи 2,1 одсто, пише Дејли мејл.

Извор: Дејли мејл