Издвајамо Свет

СКАНДАЛ У АМЕРИЧКОЈ МОРНАРИЦИ: Адмирали одавали поверљиве информације у замену за ДИВЉИ СЕКС(ВИДЕО)

Пензионсиани амерички адмирал и осам других тренутних и бивших војних официра подмићивани су сексом, путовањима и осталим повластицама у замену за одавање поверљивих информација малезијском кооперанту познатом под надимком Дебели Леонард.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише британски „Гардијан“, пензионисани адмирал Брус Ловлес (53) и остали, оптужени су за примање услуга сексуалних радника и других видова мита од Леонарда Френсиса у замену за поверљиве информације које су помогле његовој комапнији „Глен Дефенце Марине Асиа“.

Према оптужници, Френсис је за Ловлесове сексуалне авантуре са проституткама унајмио луксузан апартман Мекартур у хотелу „Манила“.

Он је оптужен да је плаћао оброке и до 12.000 долара, а компромитовани официри гостили су се гушчјом паштетом, скупим винима и цигаретама вредним и до 2.000 долара по боксу.

Тужилаштво је известило да су оптужени себе називали „Харемом краља лавова“, „Братство“, „Вучји чопор“ и другим именима како би намамили још људи да се прикључе њиховом пакту. Такође су отпужени да су користили лажна имена и иностране имејл провајдере како би сакрили трагове.Тужилац је рекао да је Френсис, који је надимак зарадио због своје широке грађе, преварио морнарицу за близу 35 милиона долара – углавном због прекомерног наплаћивања својих услуга складиштења бродова у Пацифику, за храну, воду, гориво и остале потрепштине.

Официри морнарице одавали су поверљиве информације које су Френсису помогле да победи конкуренцију, као и да намами бродове у пацифичке луке где је могао да успостави лажне тарифе и накнаде, саопштило је тужилаштво.

У питању је најновија оптужница трогодишњег случаја који се водио против више од 20 садашњих и бивших припадника морнарице и представља један од највећих корупцијских скандала у америчкој морнарици икада. Веома се ретко дешава да се један адмирал суочава са кривичним поступком.

Адмирал Џон Ричардсон, један од највиших службеника у морнарици, обећао је да ће исправити штету коју је скандал нанео.

– Такво понашање није у складу са нашим стандардима и оним што народ очекује од војних професионалаца. То је нарушило поверење народа и представља срамоту за морнарицу – рекао је он.Ловлес није дао суштинске одговоре током саслушања, неколико сати пошто је ухапшен у свом дому у близини Сан Дијега. Још му није одређен адвокат.

Ловлес је у војсци био задужен за прикупљање страних обавештајних података за потребе Седме флоте.

– Током више година, оптужени је учествовао у дивљем сексу. Он је омаловажио свој рад – рекао је тужилац.

Још петоро официра умешаних у скандал ухапшено је у уторак у Тексасу, Пенсилванији, Флориди, Колораду и Вирџинији.

– Ово је издаја америчке војске у епским размерама, а извели су је највиши службеници највеће флоте Америчке морнарице. Активно су радили као тим одавајући тајне за секс и служећи похлепним страним предузетницима, а не својој земљи – рекла је амерички адвокат Алана Робинсон.

Френсис је проглашен кривим за превару и очекује да служење казне.

Извор:Блиц.рс/Јутарњи.хр