Издвајамо Свет

ТРАМП ЗАТВОРИО УСТА ЗЛОБНИЦИМА: Ево шта се десило када се обратио удовици палог војника(ВИДЕО)

Победнички гест америчког председника Доналда Трампа током његовог првог обраћања Конгресу почео је позивом на укидање Обамакера и поступни прелазак на нов, бољи нови систем здравственог осигурања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Затим је своје ставове додатно аргументовао представљајући своје госте смештене на галерији дворане у којој се обраћао Конгресу.

Међу њима је била и Карин Овенс, удовица Рајана Овенса, припадника специјалне војне јединице, који је погинуо у мисији у Јемену. Тренутак у којем јој се Трамп обратио обележио је цело обраћање.

„Благословљени смо што је вечерас с нама Карин Овенс. Рајан је умро баш као што је и живео: као ратник и као херој. Борио се против тероризма и штитио је нашу државу“, рекао је Трамп.

„Управо сам разговарао с генералом Матисом, који ми је исто то рекао. Цитираћу га: ‘Рајан је учествовао у изразито успешном нападу који је произвео велику количину корисних података који ће нас одвести у још много победа у будућности’. То што је Рајан урадио остаће записано у вечности. Као што нас Библија учи, нема већег чина љубави од давања живота за пријатеља. Рајан је дао свој живот за пријатеље, за своју земљу и за нашу слободу. Никад га нећемо заборавити“, рекао је Трамп гледајући Карин, чије су се очи испуниле сузама, а цела дворана емоцијама.

Сви су се устали и почели да јој аплаудирају, а аплауз је потрајао тачно два минута и 11 секунди.

Иначе, Рајанов отац је одбио да се упозна с Трампом и оптужио је председника да се крије иза смрти убијеног командоса.

Извор:Јутарњи.хр