Издвајамо Свет

УХВАЋЕНИ НА ДЕЛУ! Си-Ен-Ен објавио да је руски опозиционар Кара-Мурза отрован и у коми док се он сретао са Мекејном

А УПОРНО ТВРДИ ДА ОН НЕ ПРОИЗВОДИ „FAKENEWS” И ДА ЈЕ ТО – ТРАМПОВА ИЗМИШЉОТИНА

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

CNN ухваћен у компромитујућем покушају подметања и манипулације.

У једној аналитичкој емисији објавио је списак „критичара Кремља” које је руска власт наводно „принудила да ћуте”. А потом је као најдрастичнији случај навела да је Владимир Кара-Мурза „отрован и налази се у коми”.

Међутим, московски политиколог Владимир Корнилов одмах је CNN „ухватио за руку”.

Открио је да је сам Кара-Мурза – на дан када га је амерички пропагандистички џин послао „у кому” – објавио на Фејсбуку фотографију о свом управо завршеном сусрету са водећим америчким русофобом.

Сенатором Џоном Мекејном.

Још је фотографији додао ове речи захвалности: „Велика је част срести се са сенатором Мекејном! Хвала му и на подршци и не његовом приципијелном неприхватању диктатуре!”

Корнилов је истовремено саркастично написао: „До чега је дошао прогрес! Данас се и људу у стању коме лепо сусрећу са сенаторима!”

Још је додао: „А тврдило се да један CNN не може производити FakeNews, зар не? Говорило се да су то Трампове измишљотине!”

Поводом Кара-Мурзе, који је координатор покрета „Отворена Русија”, истина је да се он са симптомима тровања заиста био нашао у болници. Други пут за две године.

Потом је – у функцији лечења – био уведен у вештачку кому, па из ње изведен знатно пре него што је CNN одлучио да се „прослави”.

Јер, како је саопштио његов адвокат: Кара-Мурза је још 19. фебруара „отпутовао у иностранство”.

Извор: Факти.орг