Србија

Харадинај поново провоцира: Албанци су 500 година чували српске цркве

Фото: Јутјуб

Посланик у косовској скупштини Даут Харадинај написао је на својој Фејсбук страници да су Албанци чували и чувају српске светиње 500 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Харадинај је у одговору министру за рад Александру Вулину, навео да су Албанци муслимани, православци и католици и да се међусобно воле, те да никада нису и неће извршити етничко чишћење.

„Ви сте цркву ставили испред нације“, навео је Даут Харадинај.

Вулин је раније у Новом Саду затражио од међународне заједнице да реагује поводом претњи Даута Харадинаја, истакавши да је Харадинај рекао оно што мисли велика већина представника политичког живота у Приштини да процес етничког чишћења није завршен.

Даут Харадинај је у емисији Инфобоx ТВ Дукађини, у петак претио ратом уколико суд у француском граду Kолмару, одлучи да изручи његовог брата Рамуша Србији.

Kако каже, ако његов брат Рамуш буде изручен Србији, Kосово остати без Срба.

„Албанци које називате ‘терористима’ сачували су и чувају 500 година српске цркве, али то није због вас, већ је то зато што смо ми Албанци такви. Да су се питали ваши шефови кроз историју, ниједна српска црква не би остала на Kосову“, навео је, између осталог, Даут Харадинај.

Даут Харадинај је додао да су Албанци људи од речи и да ће на понашање „криминалаца из Београда увек добити исти одговор“.

 

Извор: Vestionline.com/Tanjug