Издвајамо Србија

ЛУПАМ ГЛАВУ ПОСРЕД ЗИДА, ГДЕ ЈЕ ТАНКО, ТУ СЕ КИДА: Ево шта су испред РТС демонстранти певали(ВИДЕО)

БЕОГРАД – Демонстрације незадовољних студената под називом „Протест против диктатуре“ одржане су и јуче, 11. дан заредом, а до сад су десетине хиљада учесника подржали пензионери, Војни и Полицијски синдикати, али и бројне личности из јавног живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што је свакако привукло пажњу корисника друштвених мрежа јесу шаљиви и махом иронични транспаренти које студенти носе, али овога пута и саме себе су надмашили у креативности. Они су, наиме, извели својеврсни перформанс испред зграде Радио-телевизије Србија.

Десетог дана протеста испред колоне демонстраната кретао се аутомобил који је на крову имао велики звучник. Његова улога била је да, преко разгласа, емитује углавном револуционарне или култне песме светског рокенрола. Ипак, када се маса зауставила испред зграде јавног сервиса у Таковској улици, зачули су се први тактови песме која је обележила српску кинематографију.

„Ја хоћу живот, бољи живот, да га зграбим попут тигра“, певао је Дадо Топић са снимка, а и хиљаде младих са њим углас, алудирајући иронично на често репризирање истоимене серије на РТС.

Снимак њиховог „колективног наступа“ убрзо је постао виралан и насмејао многе кориснике друштвених мрежа, а ево како је то изгледало:

https://www.facebook.com/majachufa/videos/10154265673526640/

Извор:Курир.рс