Русија

РУС У УН ЗАГРМЕО! Оно што је поручио има огромну тежину!

Никада више неће бити величања Хитлерових саучесника који су побили стотине хиљада Јевреја, Руса, Пољака и Украјинаца, јер би то требало да буде основа за споразуме, поручио је представник Русије при УН Василиј Небензја

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао је да ће се та земља побринути да јој Украјина никада више не представља претњу, њеним савезницима и руској култури, преносе „РИА Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Потрудићемо се да никада у више, у будућности, са територије Украјине не дође претња ни Русији, ни њеним савезницима, ни руској култури, ни руском језику. Никада више неће бити величања Хитлерових саучесника који су побили стотине хиљада Јевреја, Руса, Пољака и Украјинаца. И то би требало да буде основа за споразуме“, рекао је Небензја данас на седници Савета безбедности.

Према његовим речима, „план који је предложио украјински председник Владимир Зеленски је неостварив“.

„Такозвана формула Зеленског је само исмевање концепта мировног плана“, нагласио је он.

Почетком новембра, Зеленски је најавио мировни план који се састоји од десет тачака. Међу његовим предлозима су: обезбеђивање радијационе и нуклеарне безбедности, прехрамбена и енергетска безбедност, ослобађање свих затвореника, обнављање територијалног интегритета, повлачење руских трупа и прекид непријатељстава, повратак правде, сузбијање екоцида, спречавање ескалације, поправљање крај непријатељстава.

Запад није осудио Украјину због употребе хемијског оружја
Руски званичник је истакао да представници западних држава на састанку Савета безбедности УН нису осудили Кијев због употребе хемијског оружја.

„Пре неки дан се у украјинским вестима појавио снимак како су Оружане снаге Украјине употребиле хемијско оружје. Иако су се још јуче у овој сали наши бивши западни партнери тукли у прса и изјављивали да никоме неће дозволити употребу хемијског оружја, не сумњамо да ће игнорисати овај још један злочин режима Зеленског. Такви су двоструки аршини“, нагласио је Небензја.

Како је додао, управо се то и догодило, јер ниједан представник западних земаља се није дотакао ове теме.

Ипак, јуче је Савет безбедности УН одржао састанак о сиријском хемијском досијеу, на којем су западни представници оптужили „режим Башара ел Асада“ за употребу хемијског оружја и кршење Конвенције о забрани употребе хемијског оружја.

 

 

Извор: Информер