Издвајамо Свет

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!ШОК ТОКОМ ГОВОРА МАРИН МАРИН ЛЕ ПЕН: Девојка је истрчала на бину и..(ВИДЕО)

Док је Марине Ле Пен држала говор на скупу у Паризу, на позорницу је утрчала млада девојка, једна од учесника протеста, која је политичарку покушала ударити букетом цвећа по глави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фаворити француских председничких избора Емануел Макрон и Марин Ле Пен одржали су у понедељак скупове у Паризу и започели последњи, идлучујућу недељу пре првог круга француских председничких избора у недељу.

Различите анкете показују да воде тесну битку коју прати велика неодлучност гласача и одлучујући ће бити завршни спринт до петка увече.

Према испитивањима јавног мишљења Еммануел Мацрон (центар) и Марине Ле Пен (крајна десница) воде мртву трку, а у стопу их прате кандидат радикалне левице Жан Лик Меланшон и конзервативни Франсоа Фијон

Макрон је у понедељак одржао највећи скуп своје кампање у једном паришком спортском центру где је пред 20.000 окупљених обећао да ће у недељу „победити, те да ће то бити почетак једне нове Француске“.

Он се залагао за „отворену и победничку“ Француску којој жели вратити оптимизам и за узлет одговорности нове генерације.

Марин Ле Пен је у понедељак навече одржала офанзиван говор у једној великој паришкој концертној дворани рекавши како је ово гласање избор између „дивљачке глобализације“ њених противника и њених родољуба.

– Французи имају права – изјавила је пропраћена одобравањима и и повицима „Ми смо своји на своме“.

Током говора Ле Пен је напала млада девојка, једна од учесника протеста.

Она је покушала да је удари букетом цвећа по глави. Девојка је убрзо ухваћена и одведен, а Ле Пен је наставила своје излагање.

Извор:srbijadanas.com