Издвајамо Србија

СРБИ ОДАЈУ ПОШТУ СТРАДАЛИМ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Запаљене свеће испред руске амбасаде (ВИДЕО)

Испред руске амбасаде у Београду грађани Србије и српски званичници запалили су данас свеће за погинуле у терористичком нападу у Санкт Петербургу. Пошту је одао и амбасадор Русије Александар Чепурин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обраћајући се новинарима, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да Русија може да рачуна на подршку Србије, на добру сарадњу, пријатељство и партнерство, као што је то било до сада.

„Поводом трагичног догађа у Санкт Петербургу, министар одбране Зоран Ђорђевић и ја смо овде да у име Владе изјавимо најдубље саучешће руском народу, руској држави и породицама пострадалих у нападу“, рекао је Стефановић.

Поручујући да Русија може да рачуна на подршку Србије, Стефановић је рекао да постоји одлична сарадња безбедносних служби у борби против организованог криминала и свих видова угрожавања безбедности.

„Ако постоји било шта у чему Србија може да помогне, ми стојимо на располагању“, истакао је Стефановић.

Стефановић је рекао да не сматра да има разлога да се издаје препорука грађанима Србије да не путују у Санкт Петербург.„На жалост трагично је ово што се догодило али ми задржавамо поверење у то што Русија ради и ово неће угрозити општу безбедност у вашој земљи“, рекао је Стефановић.
Зоран Ђорђевић, Небојша Стефановић и Александар Чепурин испред амбасаде Русије у Београду су запалили свеће жртвама експлозије у метроу у Санкт Петербургу.

Извор: rs.sputniknews.com