Русија Србија

ПУТИН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ И ОДУШЕВИО СВЕ СРБЕ! Србију нећете избацити…

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је амбасадора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка упознао са политичко-безбедносном ситуацијом у покрајини, указавши да је у току агресивна кампања Приштине, подржана од дела међународне заједнице, са циљем да се Србија и њен утицај потпуно истисну са Косова и Метохије.

Једна од тема разговора били су предстојећи покрајински парламентарни избори и предизборна кампања током које је, према Ђурићевим речима, Српска листа, као политичка организација подржана од стране Београда, изложена правом политичком терору Приштине и њених савезника.

Ђурић је, како је саопштено, навео све примере притиска на Српску листу и српски народ на Косову и Метохији, истакавши да је уверен да ће Срби, упркос свим гажењима њихових политичких права, убедљивом већином подржати политику чврстих веза са Београдом.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију изразио је још једном захвалност Руској Федерацији на подршци коју пружа Србији у борби за заштиту српских националних и државних интереса у јужној покрајини.

Ђурић је нагласио да је, захваљујући срдачним и пријатељским односима председника Александра Вучића и Владимира Путина, сарадња Србије и Русије у решавању питања од заједничког интереса подигнута на до сада невиђен ниво.

Решавање проблем Косова и Метохије је, према Ђурићевим речима, међународни безбедносни изазов, од којег зависи и будућност међународно-правног поретка, и зато је веома важно да Русија, као једна од најутицајнијих светских сила, настави да активно учествује у том процесу.

На примеру руске помоћи Србији по питању Косова и Метохије још једном се потврђују традиционално блиске, братске везе двеју држава и народа, казао је Ђурић.

 

Извор: Тањуг