Издвајамо Русија

РЕАГОВАО ПРВИ ПУТИНОВ ЧОВЕК: Огласила се Русија поводом насиља опозиције у Београду!

Русија жели да се Србија динамично развија, и уверена је да ће српско руководство учинити све како би се решила ситуација са протестима у земљи, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

Фото: Јутјуб

– Србија је наш партнер, партнерска страна са којом нас везују историјски и културни односи. Због тога, наравно, желимо да видимо Србију као стабилну земљу која се динамично развија. И чинимо све да тако буде у оквиру билатералних односа. То је унутрашња ствар Србије. Уверени смо да српско руководство чини све како би разрешило ову ситуацију – коментарисао је Песков протесте у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На уличним демонстрацијама против Владе, који се одржавају сваке недеље у Београду и другим градовима Србије више од три месеца, углавном учествују активисти девет странака и покрета, уједињених у Савез за Србију, као и обични грађани. Савез има председништво, од којих су најпознатији чланови бивши министар спољних послова Србије и бивши председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић, бивши градоначелник Београда Драган Ђилас и лидер парламентарне странке Двери Бошко Обрадовић. Акције су досад биле мирне. Организатори сматрају да је у земљи успостављен недемократски режим власти и захтевају оставку председника.

У суботу и недељу у Београду су одржане демонстрације које је организовала опозиција предвођена Бошком Обрадовићем, Драганом Ђиласом и Вуком Јеремићем.

У суботу су хулигани упали у зграду националне радио-телевизије РТС и претили запосленима.

Током организоване блокаде зграде Представништва Србије у недељу, они су најпре пробили ограду, а онда и повредили двојицу полицајаца.

 

Извор: rs.sputniknews.com/Ало