Свет Србија

ТРАМП ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ: Шта пише у поруци новом председнику Србије

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Kајла Скота, који му је уручио честитку председника Доналда Трампа, који, између осталог, каже да ће САД наставити да подржавају напоре које Србија улаже у јачање владавине права, модернизацију економије и труд да остане стуб стабилности у региону Западног Балкана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Трамповој честитки стоји:

– Примите моје најсрдачније честитке поводом избора за председника Србије.

Избори су одржани у кључном тренутку за Србију. Радујем се даљем јачању сарадње између наших земаља. Драго ми је да имамо прилику да радимо на заједничким приоритетима, посебно на даљем јачању билатералних и економских веза, унапређењу евроинтеграција Србије, нормализацији односа са Kосовом, као и на помирењу у региону.

Трамп је даље поручио:

– Наставићемо да подржавамо напоре које Србија улаже у јачање владавине права, модернизацију економије и труд да остане стуб стабилности у региону Западног Балкана. Такође, постоје и нерешена питања у нашим билатералним односима, која могу бити решена једино уз непрекидно ангажовање српских лидера на највишем нивоу.

– Будућност носи и изазове и могућности – написао је Трамп.

Додао је, такође, да ће обележавајући 135. годишњицу билатералних дипломатских односа наших земља, САД радити унапређењу заједничких циљева, промовисати глобалну стабилност и постизање мира и просперитета.

 

 

Извор: Telegraf.rs/ Tanjug