Србија

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ВОЗАЧЕ: Од данас више не морате да имате ову опрему

Возачи од данас, по закону, више нису у обавези да користе зимску опрему, саопштио је АМС С, додавши да су услови на путевима у Србији добри, уз добру видљивост и добру проходност на аутопутевима и главним државним путевима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Услед високих температура које се очекују данас и за викенд, АМС С најављује појачан интензитет саобраћаја, док је за сада саобраћај умереног интензитета.

Саобраћај је измењен на делу државног пута И А реда број 1 ауто-пут Е-75, на деоници од петље Траншпед до петље Врчин, у временском периоду од 07:00 до 17:00 часова, због извођења радова на изградњи зида за заштиту од буке.

За време извођења радова за саобраћај ће бити затворена зауставна и возна саобраћајна трака ауто-пута, у смеру од Ниша ка Београду..

Од 3. априла, од 12 часова, на снази ће бити измена режима саобраћаја због радова на мосту преко реке Kриваје, на десној страни државног пута И А реда број (ауто-пут Е-75), после петље „Фекетић“, ка петљи „Врбас“, у смеру Суботица – Нови Сад.

У току је извођења радова, затворене ће бити претицајна и део возне саобраћајне траке, а саобраћај ће бити преусмерен преко зауставне траке.

Планирано трајање радова је 17. априла године, уколико временски услови то дозволе.

Возаче оцеккује сунчан и веома топао дан за ово доба године. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, а у кошавском подручју и на планинама повремено јак.

Минимална температура биће од 2 до 8 степени, док ће максимум бити од 20 до 24 степени.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције РС, на граничним прелазима, на путничким терминалима нема дужих задржавања од 20 минута.

Теретна моторна возила се на излазу из земље на ГП “Батровци” задржавају око 60 минута, како је и на ГП Сремска Рача.

 

Извор: Telegraf.rs