Издвајамо Русија

ЗАПАД У ШОКУ! РУСИЈА ПРАВИ НОВИ ИСКАНДЕР-М: Сместиће га у Калињинград!

Побољшана верзија оперативно-тактичког ракетног система Искандер-М бИће направљена наредних година, изјавио је генерални директор државне корпорације Ростеч Сергеј

Модернизована варијанта система Искандер-М замениће своје застареле претходнике тамо где се они сада налазе. У овом тренутку су они размештени у Северозападном војном округу близу Санкт Петербурга и Калињинграда, као и на југу Руске Федерације и на руском Далеком истоку.

Прошле године је постављање ових система у Калињинградској области проузроковало нова трвења између Русије и НАТО-а. То је, на пример, био један од разлога што је Пољска непланирано купила америчке системе ПРО Патриот.

О ефикасност противракетних система као што је, рецимо, амерички Патриот и даље крајње ниска кад је реч о Искандеру

Са друге стране, руски експерти сматрају да на границама Русије и Европе није дошло до значајног повећања војних контингената.

Садашња верзија система може да уништава непријатељске објекте удаљене 500 км помоћу балистичких и крстарећих ракета које могу имати нуклеарну бојеву главу.

Пре свега ће бити побољшан систем управљања паљбом, сматра војни аналитичар листа Известија Дмитриј Литовкин.

Сада војна индустрија у целом свету интензивно ради на средствима за радиоелектронску борбу, помоћу којих се непријатељске ракете могу ‘искључити’ или скренути са своје путање. Због тога ће пре свега бити побољшана електроника ракете и њена заштита од најновијих страних средстава радиоелектронске борбе – рекао је експерт

Аналитичари сматрају да су могућности обарања ракете Искандер-М крајње мале, без обзира на то што се у иностранству развијају системи за радиоелектронску борбу и противракетну одбрану.

Наравно, не може се са сигурношћу тврдити да никако није могуће оборити ракету система

САД већ раде на оперативно-тактичком ракетном систему ЛРПФ, који по својим карактеристикама неће бити ништа лошији од система Искандер-М

Искандер-М, али је ефикасност таквих противракетних система као што је, рецимо, амерички Патриот и даље крајње ниска – рекао је у интервјуу за Руску реч генерал-пуковник Виктор Јесин, консултант команданта Стратешких ракетних трупа.

Другачије мисли бивши главни уредник листа ВПК Михаил Ходарјонок. Он скреће пажњу на то да систем још није имао своје борбено крштење.

Можемо до миле воље причати о томе који систем се може супротставити Искандеру-М, а који не. У Русији многи воле да кажу како је то јединствено оружје које нема премца у свету, али није потпуно јасно на основу чега се изводе такви закључци – истиче Ходарјонок.

Он је нагласио да САД већ раде на оперативно-тактичком ракетном систему ЛРПФ, који по својим карактеристикама неће бити ништа лошији од система Искандер-М, а можда ће бити чак и бољи од њега.

 

Извор: Руска реч

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2017.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930