loading...
Издвајамо Србија

ТО САМО ОН МОЖЕ: Чеда “дрпио” четири аутомобила

Фото: Јутјуб

Чедомир Јовановић ускоро ће бити позван на саслушање у полицију због сумње да је утајио, односно присвојио три „шкоде“ и „лендровер дискавери“ од лизинг куће

Чедомир Јовановић ускоро ће бити позван на саслушање у полицију због сумње да је присвојио четири скупоцена аутомобила једне лизинг куће!

Лидер Либерално-демократске партије, како Курир сазнаје, сумњичи се да је утајио 4,5 милиона динара тако што је преко лизинг куће „Сожелизинг Србија“ узео „шкоде“ „суперб“, „октавију“ и фабију“, као и „лендровер дискавери“, за које не плаћа рате, нити пристаје да их врати овој лизинг кући.

Пререгистровао фирму

– Јовановић је као стварни власник фирме „Агрохаб“ купио четири аутомобила на лизинг. Међутим, иако је скупоцена возила преузео, он месецима не плаћа рате, нити пристаје да их врати лизинг кући, која је њихов власник све док не измири дуговања. У међувремену, у децембру је фирму пререгистровао на извесног Игора Јовановића – објашњава извор Курира упућен у наводе кривичне пријаве коју је „Сожелизинг“ поднео против Чеде Јовановића.

Према речима нашег саговорника, пријава је поднета и против директора и заступника ове фирме Богића Деспотовића.
– Лизинг кућа пријавила их је за кривично дело утаје. Јовановић и Деспотовић биће врло брзо позвани на саслушање у полицију како би се изјаснили о њеним наводима, а биће прикупљени и бројни други докази – уговори и остала документа како би се утврдило о чему је реч. Пошто све буде прибављено, уколико буде било елемената за кривични поступак, пријава ће бити достављена надлежном тужилаштву на даљи рад – објашњава саговорник Курира.

Према Кривичном закону Републике Србије, за кривично дело утаје запрећена је казна од једне до осам година затвора и новчана казна уколико вредност утајених ствари прелази 1.500.000 динара, што је три пута мање од вредности за који банка гони Чеду Јовановића.

Зезнуо и извршитеље

Иначе, како незванично сазнајемо, ова лизинг кућа је пре подношења кривичне пријаве против лидера ЛДП на све начине покушала да мирно реши „нестанак“ четири скупоцена аутомобила.
– Када су пропали сви покушаји да се договором нађе решење, враћање својих аутомобила лизинг кућа је покушала да реши преко извршитеља. Међутим, чак ни они нису успели да дођу до кола, па није било другог избора него да се све пријави полицији – тврди саговорник Курира.

Он није могао да каже да ли је најскупљи од четири аутомобила, „лендровер дискавери“, управо џип поред ког је усликан када му је непознати лопов у једној ауто-перионици украо торбицу са новцем.

Чедомир Јовановић
БЕЗ КОМЕНТАРА

– Не дајем изјаве за ваше новине – казао је лидер ЛДП Чедомир Јовановић пошто је саслушао наше питање.

Курир је контактирао са и лизинг кућом „Сожелизинг Србија“, али до закључења броја они се нису огласили поводом навода кривичне пријаве коју су поднели против Јовановића и Деспотовића.

 

Извор: Курир

loading...