loading...
Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! ШОКАНТНА ОДЛУКА ПРЕДСЕДНИКА САД: Трамп отпустио директора ФБИ Џејмса Комија!

Амерички председник Доналд Трамп данас је донео шокантну одлуку да смени директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Џејмса Комија, човека који је био на челу агенције задужене за истрагу веза између Трампове предизборне кампање и Русије.

“Председник је прихватио препоруке Савезног тужиоца Џефа Сешенса и заменика савезног тужиоца у вези смене директора ФБИ”, саопштио је портпарол Беле куће Шон Спајсер, преноси АФП.

У саопштењу Беле куће се додаје да ће потрага за новим директором ФБИ почети “одмах”.

Прочитајте још: СИТИГРУП ШОКИРАО АМЕРИКАНЦЕ: САД ће ускоро нестати као светска суперсила, њена будућност је ХАОС!

Изненадна смена Комија, који је имао контроверзну улогу у председничкој кампањи 2016. године изазваће засигурно шок у Вашингтону, наводи француска агенција.

У писму упућеном Комију Трамп га је обавестио да одлука о смени ступа на снагу одмах.

“Иако веома ценим што сте ме обавестили у три одвојене прилике да нисам под истрагом, ипак се слажем са оценом Министарства правде да Ви нисте у стању да ефикасно водите Биро”, наводи се у писму Трампа.

“Од суштинске је важности да нађемо ново руководство за ФБИ које ће повратити поверење јавности у његову мисију примене и спровођења закона”, навео је Трамп.

Прочитајте још: ПРОЦУРЕЛО: Ердоган се поклонио ПУТИНУ и прихватио ове услове..

Директори ФБИ се именују на мандат од десет година, а 56-годишњи Коми је на ту функцију именован пре четири године.

Демократска кандидаткиња за председника САД Хилари Клинтон оптужила је Комија раније да је упропастио њене шансе да дође на чело државе тиме што је објавио да је обновљена истрага о њеном начину коришћења мејлова, подсетио је АФП.

 

Извор: Танјуг