Издвајамо Србија

ПОРОДИЦА ШАУЛИЋ ОДЛУЧИЛА: Шабан ће и мртав да зарађује

Породица Шабана Шаулића први пут, након трагичне погибије краља народне музике, смогла је снаге да оде у викендицу у Крчедин, где је певач волео да проводи слободно време.

Како „Ало!“ ексклузивно сазнаје, супруга и деца покојног Шаулића из Крчедина однели су његове личне ствари, које ће их заувек подсећати на њега, али су и пронашли касете с необјављеним песмама, које ће у једном тренутку угледати светлост дана.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Гоца, Санела, Илда и Михајло дуго су одлагали одлазак у Крчедин јер нико од Шаулића није био спреман да се суочи с успоменама које су у тој кући. Крчедин је био омиљено Шабаново место, где је с радошћу одлазио сваки пут када је имао прилику јер је ту, како је причао „одмарао душу“. Дане је проводио на реци, у свом чамцу, где је пецао и одмарао се, а на том месту компоновао је неке од својих најлепших песама. Због тога, ниједном члану његове породице није било лако када је дошло време да оде тамо и обиђе кућу – каже извор и објашњава да је одлазак у Крчедин најемотивније поднела Шабанова супруга Гоца.

– Гоца је знала да ће у неком тренутку морати да оде у Крчедин, па је пресекла и с децом недавно обишла кућу. Чим су отворили врата викендице и угледали Шабанове личне ствари, Гоца се сломила и почела да плаче. Сваки центиметар куће подсећао их је на Шабана, а свуда наоколо су биле његове личне ствари, попут штапова за пецање, качкета, али и бројних награда које је певач за живота добио – каже наш извор и објашњава да су Шабанова супруга и деца међу певачевим стварима пронашли касете с необјављеним песмама.

– Крчедин је Шабану давао спокој и ту је имао највише инспирације да компонује песме, како за себе, тако и за своје колеге. Имао је мали касетофон, на који је снимао композиције, а касете с песмама чувао је у викендици. Његова породица пронашла је много таквих касета, али нико није смогао снаге да их пусти и да чује шта на њима има. Али, када буде време, преслушаће их и највероватније објавити, а могуће је и да ће некоме продати. Породица Шабана Шаулића ће и након његове смрти зарађивати кроз необјављене композиције, али и ауторска прва – каже наш извор на крају.

 

Извор: В.Ђорђевић/Ало