Издвајамо Свет

АГЕНТ МИ5 НА САМРТИ ПРИЗНАО ЈЕЗИВУ ИСТИНУ: Ја сам убио принцезу Дајану!

Пензионисани агент МИ5, Џон Хопкинс (80), признао је низ невероватних убистава откад је изашао из болнице у Лондону рекавши да му је преостало неколико недеља живота и да не жели да умре, а да не каже истину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хопкинс тврди да је био укључен у 23 убиства британске обавештајне агенције између 1973. и 1999., укључујући и убиство принцезе Дајане.

Хопкинс, који је 38 година радио као оперативац за М15, тврди да га је та служба често користила за дискретна убиства појединаца који су сматрани претњом по сигурност Уједињеног Краљевства.

Обучен и као машински инжењер и стручњак за муницију Хопкинс тврди да има велико искуство у конвенционалним методама убијања, укључујући хемикалије и отрове. Британски обавештајац тврди да је био део ћелије од седам оперативаца који су спроводили политичке атентате широм Велике Британије. Већина жртава били су политичари, активисти, новинари и вође синдиката.

За принцезу Дајану каже да је била јединствена међу својим жртвама и једина жена коју је икад убио, као и једина особа из краљевског друштва. Она је такође једина жртва чију је смрт наредила сама краљевска породица. Хопкинс каже да се осећа „амбивалентно“ због смрти принцезе Дајане. С једне стране, Дајана је била „лепа, љубазна жена“ која није заслужила да јој се живот прекине, али је према његовом мишљењу угрозила британску круну.

„Краљевска породица имала је доказе да планира да се разведе од Чарлса. Знала је превише краљевских тајни. Мој шеф ми је рекао да она мора да умре. Примио је наређење директно од принца Филипа и морали смо то да урадимо тако да изгледа као несрећа. Никада пре нисам убио жену, а још мање принцезу, али извршио сам наређење. Учинио сам то за краљицу и земљу. Следећа фаза на високом нивоу завере укључивала је медије који су одрадили свој део посла.

Била је то добро организована и вођена операција. Британски новинари одговорни су уредницима који одговарају олигархима који желе да се додворе и буду близу породице злочинаца у Бакингемској палати. Нема слободне штампе у Британији „, рекао је Хопкинс.

Бивши обавештајац проводи своје последње дане код куће, рекао је да очекује да га притворе после његових признања. Хопкинс је објаснио да ће свака истрага о афери бити тешко доказива и „врло компликована“ јер постоји неколико писаних записа о тајним МИ5 активностима, а „већина мојих колега већ је мртва“.

Најважнији сведок у убиству принцезе Дајане, Хопкинсов шеф, умро је од срчаног удара у 2000-их, а принц Филип “ наравно, никада неће бити оптужен. Ако принц Филип икада допусти да га анализира психијатар, сигуран сам да би га прогласили психопатом. Има све мрачне тријаде.

„На питање зашто није одбио да убије Дајану објаснио је: “ Ми у служби МИ5 заклињемо се на оданост Круни. У најбољем случају да сам одбио био бих проглашен за издајника после чега би ми уништили живот“.

 

Извор: Курир.рс / yournewswire.com