loading...
Издвајамо Србија

ПАЛМА СЕ ИЗЈАСНИО: Ово је његов КОНАЧАН СТАВ о избору Ане Брнабић за премијера…

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Марковић је раније рекао да Јединствена Србија неће гласати за премијера и Владу на чијем је челу особа која није домаћин, нема деце, међународну популарност и контакте

После одржаних консултација председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма остао је при ставу да посланици његове странке неће гласати за нову Владу, али ће наставити да подржавају и рад председника Србије и све реформске законе који буду предложени, рекао је Небојша Стефановић, функционер СНС.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

И пре ове потврде, појавила се информација у јавности да лидер ЈС Драган Марковић Палма остаје чврсто при свом ранијем ставу да Ана Брнабић неће бити његов премијер.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Марковић је раније рекао да Јединствена Србија неће гласати за премијера и Владу на чијем је челу особа која није домаћин, нема деце, међународну популарност и контакте.

Мандатарка за састав нове владе је потом изјавила да пише експозе и да би Марковић требало да одлуку о гласању за њу донесе на основу експозеа, а не нечег другог.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у више наврата да је разговарао са лидером Јединствене Србије о давању подршке Брнабићки.

Без обзира на изостанак подршке избору Брнабићке, како сазнајемо, обезбеђена је подршка већине од 156 посланика.

– Мислим да смо успели да обезбедимо подршку 127, а вероватно и 128 посланика, са листе ”Александар Вучић – Србија побеђује” који ће подржати Ану Брнабић и нову Владе Србије и због тога ће посланичка група Српске напредне странке вечерас упутити Народној скупштини Предлог о изменама и допунама Закона о министарствима – рекао је Стефановић.

Подршку предлога председника Вучића пружиће и остали коалициони партнери.

 

Извор: Телеграф.рс

loading...