Издвајамо Србија

ПАЛМА СЕ ИЗЈАСНИО: Ово је његов КОНАЧАН СТАВ о избору Ане Брнабић за премијера…

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Марковић је раније рекао да Јединствена Србија неће гласати за премијера и Владу на чијем је челу особа која није домаћин, нема деце, међународну популарност и контакте

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После одржаних консултација председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма остао је при ставу да посланици његове странке неће гласати за нову Владу, али ће наставити да подржавају и рад председника Србије и све реформске законе који буду предложени, рекао је Небојша Стефановић, функционер СНС.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

И пре ове потврде, појавила се информација у јавности да лидер ЈС Драган Марковић Палма остаје чврсто при свом ранијем ставу да Ана Брнабић неће бити његов премијер.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Марковић је раније рекао да Јединствена Србија неће гласати за премијера и Владу на чијем је челу особа која није домаћин, нема деце, међународну популарност и контакте.

Мандатарка за састав нове владе је потом изјавила да пише експозе и да би Марковић требало да одлуку о гласању за њу донесе на основу експозеа, а не нечег другог.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у више наврата да је разговарао са лидером Јединствене Србије о давању подршке Брнабићки.

Без обзира на изостанак подршке избору Брнабићке, како сазнајемо, обезбеђена је подршка већине од 156 посланика.

– Мислим да смо успели да обезбедимо подршку 127, а вероватно и 128 посланика, са листе ”Александар Вучић – Србија побеђује” који ће подржати Ану Брнабић и нову Владе Србије и због тога ће посланичка група Српске напредне странке вечерас упутити Народној скупштини Предлог о изменама и допунама Закона о министарствима – рекао је Стефановић.

Подршку предлога председника Вучића пружиће и остали коалициони партнери.

 

Извор: Телеграф.рс